Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

NEONAZI ΞΕΥΤΙΛΑ

  1. Δεσμός said

    Ημέρα μνήμης σήμερα για όλους τους ´Ελληνες, εκτός
    από την καμαρίλα του Κουκουέ, η οποία δεν χαλάει με
    τίποτα τη ζαχαρένια της.
    Έτσι, το τεμπελχανείο του ΚΚΕ, που το πληρώνουμε εμείς
    οι μάλακες θα παρακολουθήσει την συναυλία τούρκικου
    συγκροτήματος μουσικής που θα γίνει το βράδυ στον
    Περισσό.
    Και επειδή η ζωή συνεχίζεται, η καμαρίλα εν μέσω των
    τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές
    οικογένειες, οργανώνει το Σαββατοκύριακο, .
    πάλι στον
    Περισσό, διήμερο «επιστημονικό συνέδριο» για τον Ναζιμ
    Χικμέτ, και αυτό επειδή η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ
    έκρινε ότι κάτι τέτοιο λείπει από τη ζωή μας, και τσούπ,
    φάτε στη μάπα Κωλοέλληνες, που έλεγε και ό μεγάλος
    Διονύςης Σαββόπουλος, ένα λογοτεχνικό συνέδριο για
    να χορτάσετε την πείνα σας….

    Δεσμός

    • ΙΑΝΟΣ said

      H ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙ΅ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
      Η Προδοσία της Μικρασιατικής Εκστρατείας.
      «Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μείς Μεγάλη Ελλάδα. Γι αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε»!! («Ριζοσπάστης» 12-7-1935).
      Χρειάζεσθε κι άλλην ομολογίαν της προδοσίας;
      «Τα λαγκάδια και τα βουνά της Μικρασίας γεμίσανε απ’ τα κορμιά των συναδέλφων μας. Τα όρνια του ουρανού χορτάσανε με τις σάρκες μας. Μη μας μιλάτε άλλο για πατρίδες και για εθνικές επαναστάσεις» («Εργατικός Άγων» 29-11-1920).
      «Το κόμμα μας εκτέλεσε το Διεθνιστικό χρέος του καταγγέλοντας τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου. Γιατί ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1919-1922 ήταν από την πλευρά της Ελλάδος, ένας ΑΛΙΚΟΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ και ΑΡΠΑΧΤΙΚΟΣ πόλεμος» («Νέος Κόσμος» τεύχος Σεπτεμβρίου 1951).
      Κατά το ΚΚΕ η απελευθέρωσις της Ιωνίας ήτο άδικος, επιθετικός και αρπαχτικός πόλεμος, όπως ακριβώς έλεγαν οι Τούρκοι. Ο «Ριζοσπάστης» (26 Νοεμβρίου 1929) μάλιστα απεκάλεσε τον τραγικόν Εθνομάρτυρα Μητροπολίτην Χρυσόστομον Σμύρνης «πράχτορα της Ελληνικής Μπουρζουαζίας»!
      Και στο επίσημόν του όργανον («Νέος Κόσμος» τεύχος Σεπτεμβρίου 1957) το ΚΚΕ εδήλωνε:
      Η προδοσία της Μακεδονίας-Θράκης.
      Το Τρίτον Συνέδριον του ΚΚΕ (26 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 1924) διεκήρυξε επισήμως το σύνθημα της «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και της ενιαίας και ανεξάρτητης Θράκης».
      O Ν. Ζαχαριάδης είχε ζητήσει τον αποχωρισμον της Μακεδονίας από την Ελλάδα και «τον σχηματισμό αυτοτελούς κράτους» («Ριζοσπάστης» 27 Ιανουαρίου 1925). Επί πλέον, ο Ν. Ζαχαριάδης εις έκκλησίν του προς τα μέλη του ΚΚΕ («Ριζοσπάστης» 1 Μαρτίου 1931) επανέλαβε την εθνοπροδοσίαν περί αποχωρισμού της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα και υπεστήριξε «την εθνικοαπελευθερωτικήν πάλην των λαών που καταπιέζονται από τους Έλληνες»!! (όρα και εις έκδοσιν της Κ.Ε. του ΚΚΕ «Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936» β’ έκδ. Αθ. 1946 σελ. 24).
      Ακόμη, η 6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1934) καθώρισε ως υποχρέωσιν του ΚΚΕ:
      «να αγωνισθεί για την εθνική αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού των καταπιεζομένων Μακεδόνων και Θρακών και να συνεργασθεί δια τον σκοπόν αυτόν με τας Βουλγαρικάς οργανώσεις της εσωτερικής επαναστατικής μακεδόνικης οργάνωσης (ενωμένης) και της θρακικής επαναστατικής οργάνωσης». («Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936», σελ. 201, 205, 206, 212).
      Επίσης, στο 5ον Συνέδριον του ΚΚΕ (Μάρτιος 1934) διεκηρύχθη ότι «οι εθνικές μειονότητες καταπιέζονται αφόρητα από τους Έλληνες ιμπεριαλιστές»!!. Ειδικά δια τους Μακεδόνες το ΚΚΕ απεφάσισε την «υποστήριξη και ενίσχυση των εθνικοεπαναστατικών οργανώσεων των εθνικών μειονοτήτων και την στερέωση των δικών μας θέσεων μέσα σ’ αυτές… την αναγνώριση στις μειονότητες αυτές του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης μέχρι και του κρατικού αποχωρισμού… Το ΚΚΕ πρέπει να παλαίψει αποφασιστικά για την καταπολέμηση του ελληνικού μεγαλοεθνισμού και τις εκδηλώσεις του μέσα στις γραμμές του και για την διεθνιστική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων εργατών και αγροτών» («Πέντε Χρόνια Αγώνες 1931-1936», σελ. 225).
      O Ν. Ζαχαριάδης εις άρθρον του δημοσιευθέν στο περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός» (τεύχος Δεκ. 1948) υπεστήριξε την δημιουργίαν ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους και στη συνέχεια η 5η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1949) έκανε ομοφώνως δεκτήν την εισήγησι δια την δημιουργία ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους. Ιδού το κείμενον, το οποίον εξέδωσε το ΚΚΕ εις έντυπον υπό τον τίτλον: «Η Ελλάδα στο δρόμο προς τη νίκη, μπροστά στην αποφασιστική καμπή» (σελ. 20-21).
      Η Προδοσία της Βορείου Ηπείρου.
      Η Δευτέρα Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Νοέμβριος 1934) κατήγγειλε ως «ιμπεριαλιστικό αλυτρωτισμό» την διεκδίκησιν της Β. Ηπείρου από την Ελλάδα. Ο Ν. Ζαχαριάδης μάλιστα, στην ομιλίαν του προς την μετά το 6ο Συνέδριον του ΚΚΕ, Ολομέλειαν της Κ.Ε. του ΚΚΕ (14-15 Ιουν. 1936) απεκάλεσε την διεκδίκησιν της Β. Ηπείρου «καταχτητική βλέψη». Συγκεκριμένως είπεν:
      «Η πλουτοκρατία και η αντίδραση, αν και τρέμουν για τη Μακεδονία και Θράκη, όμως, παραγνωρίζοντας τις ιδιομορφίες των επαρχιών αυτών και πρώτα απ’ όλα την πολυεθνική σύνθεση τους και εφαρμόζοντας αυτού επάνω πολιτική οικονομικής αποστράγγισης και τρομοκρατικού ξεφαντώματος, δεν φτάνουν παρά σε αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που θέλουν… Το χειρότερο ακόμα είναι ότι η πλουτοκρατορία της χώρας μας και ο φασισμός αντιπροβάλλουν και αυτοί καταχτητικές βλέψεις πάνω στη Βόρειο Ήπειρο, το Μοναστήρι είτε την Ανατολική Ρωμυλία και έτσι σπρώχνουν τα πράγματα πιο γοργά προς πολεμικές καταστροφικές περιπέτειες» («Κομμουνιστική Επιθεώρηση», αρ. 23 της 1ης Ιουλίου 1936, σελ. 6).
      Περαιτέρω ο Ν. Ζαχαριάδης εις συνέντευξίν του στην εφημερίδα «Εμπρός» (26 Μαΐου 1945) εδήλωσε ότι είναι εναντίον της Ελληνικής διεκδικήσεως της Β. Ηπείρου διότι «θ’ απετέλει παράγοντα κινδύνου, διά την ειρήνη και τη σύμπραξι των βαλκανικών χωρών»!
      Η Προδοσία της 28ης Οκτωβρίου 1940.
      Ο «πατερούλης» Στάλιν με τον Υπουργόν Εξωτερικών τον Γ’ Ράιχ Φόν Ρίμπεντροπ.
      «Δεν επετέθη η Χιτλερική Γερμανία εναντίον της Αγγλίας
      και της Γαλλίας, αλλ’ αυταί επετέθησαν εναντίον της Γερμανίας».
      Δήλωσις Στάλιν εις «Πράβδα» 30 Νοεμβρίου 1939.
      Το ρωσόδουλον ΚΚΕ ευθυγραμμίσθη με το γερμανο-σοβιετικόν σύμφωνον Ρίμπεντροπ-Μολότωφ της 23 Αύγουστου 1939 και διεκήρυττε, ότι δεν πρέπει να πολεμήσωμεν κατά του Άξονος και κατηγορεί τον Μεταξά ότι… προετοιμάζει πόλεμον. Απίστευτον κι όμως αληθινόν. Παραθέτω τα αναμφισβήτητα κείμενα.
      Κατ’ αρχήν, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εις Μανιφέστον της 20 Απριλίου 1940 («Ριζοσπάστης» 2 Μαΐου 1940) διεκήρυξε:
      «Το πέρασμα της βασιλομεταξικής δικτατορίας στην υπηρεσία των αγγλογάλλων, συντελούμενον μέσα στις συνθήκες της έντασης των σχέσεων τους με την Ιταλίαν, σημαίνει -ούτε λίγο ούτε πολύ- πρόσκληση προς τους ιμπεριαλιστές να βγάλουν τα μάτια τους πάνω στα ελληνικά εδάφη και εξουσιοδότηση τους να μην αφήσουν πέτρα πάνω στην άλλη, στην δυστυχισμένη πατρίδα μας» (όρα εις έκδοσιν Κ.Ε. του ΚΚΕ με τίτλον: «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1931», τόμ. Α’ «Το ΚΚΕ από το 1918 ως το 1926» εις παράρτημα κειμένων της περιόδου 1932-1941, σελ. 498).
      Το ΚΚΕ την 30ην Απριλίου 1940 κυκλοφορεί προκήρυξιν προς τον Ελληνικόν Λαόν, όπου έλεγε τα ακόλουθα:
      «Ο πόλεμος, όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου, να φέρει τον θάνατον στα γυναικόπαιδα και την καταστροφή και τον αφανισμό σ’ ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας… Ο πόλεμος που ετοιμάζει η δικτατορία θα μας οδηγήσει στη μοίρα του Πολωνικού λαού. Η δικτατορία κατεβαίνει στον πόλεμο αυτό με μοναδικό «σύμμαχο» την ιμπεριαλιστικήν Αγγλία» (ένθ. άνωτ. σελ. 507-508).
      Κι όταν μας επετέθησαν οι Ιταλοί, η Κ.Ε. του ΚΚΕ εξέδωσε Μανιφέστο (7 Δεκεμβρίου 1940) όπου διεκήρυττε τα έξης:
      «Ο πόλεμος αυτός που προκλήθηκε από τη βασιλομεταξική σπείρα, που διατάχτηκε από τους εγγλέζους ιμπεριαλιστές, δεν μπορεί να έχει την παραμικρή σχέση με την υπεράσπιση της πατρίδος μας. Ούτε είναι βέβαια «πόλεμος κατά του φασισμού», όπως δήλωσε κυνικά ο αρχιφασίστας Μεταξάς, ο δήμιος του λαού μας. Μα ούτε και πόλεμος για την απελευθέρωση των ελληνικών μειονοτήτων της Αλβανίας άπ’ το ζυγό του ιταλικού φασισμού και της Αλβανικής αστοτσιφλικάδικης κλίκας, γι’ αυτό ο πόλεμος αυτός δεν μπορεί νάχει καμμιά σχέση με την ελευθερία» (ένθ. άνωτ. σ. 509-510).
      Αν δεν υπήρχαν τα έγγραφα, που προέρχονται αποκλειστικώς εκ κομμουνιστικών πηγών ουδείς θα επίστευε, ότι ήτο δυνατόν να γραφούν τέτοιαι προδοσίαι.
      Η Προδοσία της Εθνικής Αντιστάσεως.
      Μετά την κατάληψιν της Ελλάδος υπό των Γερμανών και στα πλαίσια της συνεργασίας του διεθνούς κομμουνισμού με την Γερμανίαν (Σύμφωνον Ρίμπεντροπ -Μολότωφ), οι Γερμανοί απελευθερώνουν τους φυλακισμένους κουκουέδες.
      Συγκεκριμένως την 28ην Ιουνίου 1941 μετέβησαν στην φυλακήν της Ακροναυπλίας δύο Γερμανοί Αξιωματικοί της G.F.P. (Μυστική Στρατιωτική Αστυνομία) μαζί με εκπρόσωπον της βουλγαρικής πρεσβείας εις Αθήνας και βάσει της υπ’ αριθμόν 621 διαταγής της G.F.Ρ. διετάσσετο η αποφυλάκισις 27 ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ.
      Το σύμφωνον Ρίμπεντροπ – Μολότωφ υπεγράφη στη Μόσχα την 23 Αυγούστου 1939.
      Το ΚΚΕ ουδεμία αντίσταση έκανε μέχρι την 22 Ιουνίου 1941 που η Γερμανία
      επετέθη κατά της Ρωσίας. Τότε το ΚΚΕ εκάλεσε τον Ελληνικό λαο
      να υπερασπίση την… Σοβιετικήν Ένωσιν.
      Το ΚΚΕ κατά την διάρκειαν της τριπλής κατοχής της Ελλάδος από Γερμανούς, Ιταλούς και Βουλγάρους οργάνωσε μίαν τάχα «Αντίσταση» ενώ στην πραγματικότητα συνειργάσθη με τους κατακτητάς με απώτερο σκοπό να αρπάξη την εξουσία, όταν εκείνοι θα απεχώρουν. Αύτη είναι η ιστορική αλήθεια την οποίαν αποδεικνύουν τα γεγονότα και τα έγγραφα κομμουνιστικής προελεύσεως.
      Στο επίσημον όργανο του ΚΚΕ «Νέος Κόσμος» (τεύχος 9ον Σεπτεμβρίου 1950) γίνεται δεκτόν ότι το κομμουνιστικό σύνταγμα Χαλκιδικής «υπέγραψε συμφωνία με τους Γερμανούς».
      Επίσης η συμφωνία, την οποίαν υπέγραψε η ηγεσία του ΚΚΕ (Σιάντος) με την Γκεστάπο (Μυστική Αστυνομία των Γερμανών) όπου διαβάζομεν τα εξής προδοτικά:
      «Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη Γερμανική Διοίκηση καταλήξαμε μαζί της σε συμφωνίες που θα πρέπη στο μέλλον να τις εφαρμόσουμε πιστά γιατί αυτό επιβάλλουν τα κομματικά μας συμφέροντα. Σύμφωνα μ’ αυτές κάθε «σαμποτάζ» ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας ενάντια οπλιτών η βαθμοφόρων του Στρατού Κατοχής θα γίνεται ύστερα από σχετικές υποδείξεις του αρχηγού της Γκεστάπο. Δόστε επομένως εντολή στις Αχτίδες να πάψουν στο έξης οι ξεκάρφωτες ενέργειες. Οπλισμός μας εξασφαλίστηκε αρκετός. Σαν υπεύθυνο για τη δουλειά αυτή η Γερμανική Διοίκηση όρισε τον Ταγματάρχη Όττο του Β’ Γραφείου. Ακόμα ανάλαβαν την υποχρέωση να μας ειδοποιούν για τα μπλόκα και τις συλλήψεις ώστε κανείς να μην υπάρχη κίνδυνος για τα μέλη της οργανώσεως μας. Παράλληλη υποχρέωση αναλάβαμε και μείς για την περίπτωση της αναχώρησης τους από την Ελλάδα. Κανένας δεν πρέπει να ενοχληθή.
      Εκτός των συμφωνιών με τους Γερμανούς το ΚΚΕ υπέγραψε πλήθος προδοτικών συμφωνιών με τους Βουλγάρους. Παρουσιάζω ένα που υπεγράφη στο Μελισσοχώριον εις άπταιστον μάλιστα καθαρεύουσα, όπως τότε συνήθιζε το ΚΚΕ. Σημειωτέον τώρα εκδημοτικίζουν τα κείμενα των, εκ των ύστερων, όπως το ιδρυτικόν του ΕΑΜ. Ιδού το προδοτικόν κείμενον:
      «Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.
      ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.
      ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ο Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.
      ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστήριξη.
      ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.
      ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.
      ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.
      ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον εφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.
      ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητος και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη εφ’ όσον αυτή θα ζητήση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.
      ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού αγών εναντίον εκείνων που εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.
      ΑΡΘΡΟΝ 10ον. Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.
      ΑΡΘΡΟΝ 11ον. Κατάργησις συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας – Ελλάδος και Σερβίας.
      ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.
      Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944
      Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης
      Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός
      Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός
      Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»
      Έτσι λοιπόν; Το ΚΚΕ συμφωνεί με τους Βουλγάρους δια μίαν «Διεθνή Μακεδονίαν»! και φυσικά ουδείς Βούλγαρος κατακτητής θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον ΕΛΑΣ!
      Τον Ιανουάριον 1944 εις Καρυδιές Εδέσσης ο Βούλγαρος λοχαγός εγκληματίας πολέμου Κάλτσεφ και ο Ανδρέας Τζίμας (που απεφυλάκισε η Γερμανική Μυστική Αστυνομία από την Ακροναυπλίαν τον Ιούνιον 1941) υπέγραψαν εξ ονόματος του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του Βουλγαρικού Στρατού κατοχής το ακόλουθον προδοτικόν σύμφωνον:
      «1) Αι επαρχίαι Κιλκίς, Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΑΑΣ ως ζώνη δράσεως του ΣΝΟΦ.
      2) Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη ζώνη της δράσης του και σε άλλες νοτιώτερες επαρχίες ύστερα από την εξασφάλιση πλήρους κυριαρχίας στις παραπάνω επαρχίες.
      3) Ο Βουλγαρικός Στρατός κατοχής της Μακεδονίας παίρνει την υποχρέωση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας ύστερα από την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση τούτων εις τας αρχάς του ΕΑΜ.
      4) Αποφασίζουν από κοινού ΕΑΜ και ΣΝΟΦ την δημιουργία αυτονόμου Μακεδόνικου Κράτους Σοβιετικής Οργάνωσης το οποίον θα ζητήσει να μπει κάτω από την προστασία της Ρωσίας.
      5) Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ αναλαμβάνεται η υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας που θα ιδρυθεί στο Καϊμακτσαλάν από Βουλγάρους αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.
      6) Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής, ώστε να μη αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση. Καθιερώθη τέλος ως σημαία της Σοδ. Δημ. Μακεδονίας η βουλγαρική τοιαύτη, με αντίθετον φοράν των χρωμάτων και με αστέρια εις το κέντρον».
      ΚΑΛΤΣΕΦ ΤΖΙΜΑΣ

      • ΑΚΕΡΜΑΝ The...«Virtuo$O» said

        Χίχι…
        «Ἄν ὑπῆρΧ.Α.ν ΝΑΖΙ…ἴ$ως καί νά ἤμαστε…ΜΑΖΙ».
        X.A.ααχαχαχαααα….
        Μεγάλε Νίκο…ΜιΧ.Α.λολιάκο…
        …Δῶ$ε…»πόνο»:
        ΑΚΕΡΜΑΝ The…
        «Virtouo$o».

      • Δεσμός said

        @ΙΑΝΟΣ (στις 6:29 μμ)
        Εσύ φίλτατε έχεις μια φαρέτρα γεμάτη από
        αντικομμουνισμό την εποχή που ίσως είχες
        ως επάγγελμα τον αντικομμουνισμό.
        Γράφουμε και κριτικάρουμε τα πρόσφατα – άντε,
        να φτάσουμε ως τις 28 Οκτωβρίου 1940, αλλά εσύ
        .το πήγες ως και την μικρασιατική καταστροφή για
        την οποία ευθυνόταν το μεγάλο κάθαρμα της εποχής
        εκείνης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος:.
        Και για να διακριβωθούν όσα υποστηρίζεις θα πρέπει
        κάποιος να να ψάξει σε άπειρες πηγές, κάτι το οποίο
        απαιτεί πολυ χρόνο μελέτης.
        Για τα τωρινά του Κουκουέ, από την εποχη που ο Θείος
        του Κωστάκη υους ξέπλυνε τον εμφύλιο που μας είχε
        σκαρώσει για τα συμφέροντα της Σοβιετικής Ένωσης
        έχεις κάτι να πείς;
        Ολα¨ τα άλλα είναι απλώς στείρος αντικομμουνισμός,
        ο οποίος είχε προσφέρει πολυ και καλό φαγητό σε
        όσους απασχολήθηκαν επαγγελματικά με το θέμα
        Δεσμός

      • Alexadros said

        Δεσμός
        Ιουνίου 10, 2015 στις 8:46 μμ
        Πριν μερικά χρόνια , που η κ. Παπαρήγα ήταν αρχηγός (ΓΓ) του ΚΚΕ , όταν την ρώτησαν αν πάρει την πλειοψηφία στις εκλογές τι θα κάνει , η απάντησή της ήταν ότι θα καλέσει το λαό να αναλάβει την εξουσία. Το ανατολικό μπλοκ που ήταν το ιδεώδες τους , κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος όταν ο κόσμος δεν είχε να φάει. Πιστεύουν σε ένα κάτι ιδεατό , τις εκδηλώσεις και τις διαδηλώσεις τους τις κάνουν ξεχωριστά από τους άλλους. Είναι δικαίωμά τους και πρέπει να είναι σεβαστό.
        Αυτή είναι η ιδεολογία του και όποιος θέλει τη υιοθετεί. Δημοκρατία έχουμε.
        Το ότι αναγνωρίστηκε σαν νόμιμο κόμμα μετά την μεταπολίτευση , νομίζω ότι είναι σωστό. Πριν την αναγνώριση κομμουνιστές δεν υπήρχαν???
        Κάθε άτομο , όταν συμπληρώνει τα 18 χρόνια της ζωής του και αποκτά το δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να είναι σε θέση να κρίνει ΄τι θα ψηφίσει .
        Θα πρέπει να καταλάβουμε κάποτε σαν λαός, ότι θα υποστούμε τις συνέπειες άμεσα ή στο μέλλον με τους πολιτικούς που εκλέγουμε κάθε φορά

      • Και Μπαμ Και Μπουμ Οι Ντουφεκιες said

        @IANOS
        Πόσο ηλίθιος μπορεί να είσαι ρε ΙΑΝΕ ?
        Αντιλαμβάνομαι βέβαια τις προσπάθειες σου να τινάξεις από πάνω σου την ρετσινιά του θαυμαστή της ταγμάτα- αλητείας (ταγματαασφαλειας) αλλά ρε άνθρωπε μην πασάρεις ιστορίες πλαστογραφημένες και υποτιθέμενα ντοκουμέντα περί προδοσίας του ΚΚΕ. Χαρτια δηλ . που πασάριζε η Γκεστάπο στους ταγματαλητες από τότε και εν συνεχεία η Ιντελιτζενς σερβις για να χτυπήσει το ΕΑΜ.. βλέπεις το ΕΑΜ ήταν αυτό που υπολόγιζαν και όχι βέβαια οι ταγματασφαλίτες. Οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι ταγματασφαλητες ήταν αποκλειστικά όργανα των Γερμανών για την οικονομία του Γερμανικού αίματος . Τόσο ηλίθια όργανα ήταν έστω και αν αργά το κατάλαβαν .
        Ότι κατασκεύαζαν από τότε στα σκοτεινά υπόγεια της Γκεσταπο και μετέπειτα με την Ιντελιτζενς σέρβις ουσιαστικά δεν μας αφορούν σήμερα ιδίως μάλιστα πλαστογραφήσεις που έχουν μείνει ακόμα στην Ναζιστική σας βαλίτσα . Τουλάχιστον έχεις ρίξει ναφθαλίνη να μην τα φάει ο σκώρος ?
        Επειδή δεν εχω καμιά όρεξη να ασχοληθώ με τις παπαριες που γράφεις τουλάχιστον ας κάνετε τον κόπο εσείς οι Νεοναζι να βρείτε ότι τον Καλτσεφ τον συνέλαβε ο ΕΛΑΣ και τον έστειλε συνοδεια να δικαστεί και εκτελέστηκε.
        Το ΚΚΕ σήμερα εξ άλλου τι είναι ? Τι ήταν και στο παρελθον ? Μια μικρή πολιτική δύναμη . Γιατί επιτίθεστε με πλαστογραφήματα στο ΚΚΕ ? Γράφετε για ΚΚΕ για να τινάξετε από πάνω σας την ολη την βρωμα της συνεργασίας των ταγμάτων ασφαλείας με την Γκεστάπο και την Βερμαχτ.
        Μην μπερδεύετε στις παπαριες που γράφετε τον ΖΕΡΒΑ δεν μπορεί οι ταγματαλητες να επικαλούνται τον ΖΕΡΒΑ η να καλυφτούν πισω από τον ΖΕΡΒΑ (κατι που προσπάθησαν να κάνουν τότε και μετέπειτα ) αλλά ο ζερβας ρε νούμερο έκανε αντίσταση όταν οι δικοί σου ταγματαλητες συνεργαζοντουσαν με την Γκεστάπο και έκαναν εκκαθαρίσεις και επιθέσεις σε Έλληνες αντάρτες , αλλά και σε άμαχο πληθυσμό από κοινού.
        Στις γιορτές ανατίναξης ρε νούμερο του Γοργοποταμου δεν σας βλέπω να έχετε πάει καμιά φορά εσείς οι πατριώτες χρυσαυγιτες . Γιατι άραγε ?
        Γιατι γνωρίζετε ότι θα φάτε τέτοιο ξύλο από τον κόσμο ρε πουλημένα τομάρια που θα είναι όλο δικό σας χρυσαυγουλα.
        Μην είσαστε νούμερα ρε Νεοναζί. Ξεκολλήστε .
        Ιδίως μην ακονίζετε τις ξιφολογχες στα πεζοδρόμια όπως ελεγε Ο Μιχαλιολιακος διοτι αυτές οι ξιφολόγχες θα σας μπουν στον κολο όπως σας μπήκαν και είναι στην ψειρού τώρα οι Μιχαλιολιακοι. Οι θαυμαστές των Γερμανοντυμενων και εξοπλισμένων από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής της χώρας μας καλύτερα ας το βουλώνουν.

      • ΚΑΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ ΟΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ said

        @ianos
        «Η σύγκρουση του ΕΛΑΣ με τους αυτονομιστές στη Μακεδονία»
        Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
        Τον Σεπτέμβριο του 1944, παράλληλα με τις αγγλο-ρωσικές μυστικές επαφές για το μέλλον της Ελλάδας, οι ελληνικές αντιστασιακές δυνάμεις αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα από τη δράση σλαβομακεδονικών στοιχείων που σε τελευταία ανάλυση επιζητούσαν την αυτονόμηση της ελληνικής Μακεδονίας και την υπαγωγή της είτε στη φιλο-αξονική Βουλγαρία είτε στην Ομόσπονδη Γιουγκοσλαβία που οραματίζονταν να δημιουργήσουν οι παρτιζάνοι του Τίτο.
        Οι φασιστικές δυνάμεις Κατοχής, σε ορισμένα χωριά της Δυτικής Μακεδονίας, στις περιοχές Φλώρινας και Καστοριάς, εξόπλισαν είτε με τη θέλησή τους είτε με τη βία κάποιες φορές Σλαβομακεδόνες -τους αποκαλούμενους κομιτατζήδες- που στρέφονταν εναντίον της ελληνικής αντίστασης. Αυτά τα χωριά αφοπλίστηκαν αργότερα από τις δυνάμεις του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ.
        Αλλά και στον αριστερό χώρο η Κομμουνιστική Διεθνής με το σύνθημά της για «ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη» είχε επηρεάσει έναν αριθμό Σλαβομακεδόνων.
        Η ηγεσία του ΚΚΕ από τη δεκαετία του ’30 θεώρησε αυτό το σύνθημα εξωπραγματικό και άλλαξε τη γραμμή του. Ο παλιός αρχηγός του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδης θα γράψει ότι «η Κομμουνιστική Διεθνής (ΚΔ) έκανε λάθος όταν μας ανάγκασε να δεχτούμε υπέρ του Κ.Κ. Βουλγαρίας το σύνθημα της ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας που τόσες ζημιές μάς έκανε».
        Το ΚΚΕ έθεσε ενώπιον της Κ.Δ. το 1936, τη νέα γραμμή του για την ισονομία των τοπικών κοινωνιών και «μειονοτήτων» στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας απορρίπτοντας το σύνθημα περί «ανεξάρτητης Μακεδονίας».
        Η Κ.Δ. φάνηκε ν’ αποδέχεται τη νέα γραμμή του ΚΚΕ, αλλά στην πραγματικότητα τα σλαβικά Κ.Κ. των Βαλκανίων δεν αποδέχτηκαν τις νέες θέσεις των Ελλήνων κομμουνιστών.
        Την άνοιξη του 1944 ιδρύθηκε στη Δυτική Μακεδονία, για να λειτουργήσει στο πλαίσιο του ΕΑΜ, το «Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο» από ομάδα αριστερών Σλαβομακεδόνων, που σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα διαλύθηκε γιατί πρόβαλλε αυτονομιστικές τάσεις ενθαρρυνόμενο από τους Γιουγκοσλάβους παρτιζάνους.
        Στις ΕΑΜοκρατούμενες περιοχές -σε αντίθεση με την περίοδο της δικτατορίας Μεταξά- μιλούνταν ελεύθερα η τοπική σλαβική διάλεκτος και εκδιδόταν τοπικός Τύπος, αλλά οι αυτονομιστές ήθελαν κάτι περισσότερο και ορισμένοι αυτομόλησαν στους παρτιζάνους του Τίτο.
        Στα τέλη του καλοκαιριού του 1944 κάτω από τις πιέσεις των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων ιδρύθηκαν στο πλαίσιο και υπό τις διαταγές του ΕΛΑΣ δύο σλαβομακεδονικά τάγματα στη Δυτική Μακεδονία. Και τα προβλήματα με τον ΕΛΑΣ δεν άργησαν να παρουσιαστούν. Επικεφαλής του τάγματος στην περιοχή της Φλώρινας ήταν ο Ηλίας Δημόφσκι ή Δημάκης, που όταν δέχτηκε διαταγή να κατέβει νοτιότερα για να ενισχύσει άλλες μονάδες του ΕΛΑΣ εκείνος αρνήθηκε και με τις δυνάμεις του αυτομόλησε τον Οκτώβριο του ’44 στη Γιουγκοσλαβία. Το ίδιο έγινε και με το σλαβομακεδονικό τάγμα στην περιοχή της Εδεσσας.
        Στις 12 Σεπτεμβρίου του 1944 ο γραμματέας του ΚΚΕ Γ. Σιάντος έκφρασε την αγωνία του προς την επιτροπή περιοχής Μακεδονίας-Θράκης του κόμματός του γράφοντας: «Προσέχετε πολύ το εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας, την κίνηση των σλαβοσωβινιστικών στοιχείων…».(1)
        Την ίδια περίοδο η σύγκρουση θέσεων μεταξύ του ΕΛΑΣ και των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων έφτανε στο απόγειό της, καθώς οι δυνάμεις του Τίτο ενέτασσαν στις γραμμές τους τα δύο σλαβομακεδονικά τάγματα από την Ελλάδα.
        Τα δύο αυτά τάγματα προσπαθούσαν να τα ξαναστείλουν στην Ελλάδα για αυτονομιστική δράση οι Γιουγκοσλάβοι παρτιζάνοι.
        Στις 4 Νοεμβρίου 1944 ο Λεωνίδας Στρίγκος, γραμματέας της περιοχής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τηλεγράφησε στην Αθήνα:
        «Τάγμα Σλαβόφωνων δυνάμεων Γκότσε (Ηλ. Δημάκης) προσπάθησε εισέλθει ελληνικό έδαφος προερχόμενο από Αγία Παρασκευή, βόρεια της Φλώρινας. Προσπάθησαν καταλάβουν Φλώρινα αλλά μετά σύγκρουση δύο ωρών υποχώρησαν στην Αγία Παρασκευή. Δύναμη των αυτονομιστών 300. Αλλο τάγμα στην περιοχή του Καϊμακτσαλάν. Τέσσερις πολιτικοί συνοδεύουν Γκότσε. Ο Τέμπο (Σβέτοζαρ Βουκμάνοβιτς) έκανε την ακόλουθη δήλωση στον αντιπρόσωπό μας: «Φοβάμαι πάρα πολύ ότι το ΚΚΕ μαζί με τους Βρετανούς θα βρεθούν αντιμέτωποι της Νέας Γιουγκοσλαβίας και της Σοβιετικής Ενωσης»».(2)
        Στις 22 Νοεμβρίου του ’44 ο Στρίγκος τηλεγράφησε επειγόντως και πάλι προς την ηγεσία του ΚΚΕ: «Τάγμα Σλαβομακεδόνων του Καϊμακτσαλάν εισήλθε ελληνικό έδαφος, στοπ. Αφόπλισε μονάδα Εθνικής Πολιτοφυλακής. Επακολούθησε μάχη. Αποτέλεσμα ένας ανθυπολοχαγός ΕΛΑΣ νεκρός, στοπ. Αγνωστες απώλειες Σλαβομακεδόνων. Πήραμε μέτρα για ενίσχυση των συνόρων σε όλη την περιοχή…».(3)
        Η Ομάδα Μεραρχιών Μακεδονίας (Ο.Μ.Μ.) του ΕΛΑΣ έμοιαζε με συνοριακή φρουρά για την αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης και πιθανής γιουγκοσλαβικής προώθησης προς τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική Μακεδονία.
        Στις 16 Οκτωβρίου με διαταγή του στρατιωτικού διοικητή της Ο.Μ.Μ. Ευριπίδη Μπακιρτζή και του καπετάνιου Μάρκου Βαφειάδη ανατέθηκε στην VI Μεραρχία και το 81ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ να «κρατήσουν ανάλογον δύναμιν για την εξασφάλιση των παλαιών ελληνο-βουλγαρικών συνόρων μετά την αποχώρηση του βουλγαρικού στρατού εξ Ελλάδος».
        Σε ανάλογη διαταγή του Μπακιρτζή στις 3.11.1944 ανατέθηκε στις ΙΧ και Χ Μεραρχίες του ΕΛΑΣ η συγκρότηση συνοριακών τομέων, στην ελληνο-γιουγκοσλαβική μεθόριο «προς διαφύλαξιν, εξασφάλισιν και έλεγχον των συνόρων». Ο Μπακιρτζής τόνισε ότι «η σύνθεσις των τμημάτων να είναι τοιαύτη ώστε να μην υπάρχει περίπτωσις ενασκήσεως προπαγάνδας υπό των αυτονομιστών Μακεδονίας».
        1. Γράμμα του Π.Γ. του ΚΚΕ (Γ. Σιάντος) προς Λεωνίδα Στρίγκο
        2. Φ. Οικονομίδης, Οι Προστάτες, η αληθινή ιστορία, σ.σ. 396-397
        3. ό.π., σ. 397
        ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 26/09/2008

  2. Ronsea said

    ΣΤΟ ΦΕΚ 237/3-11-1959 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΝΔ 4016 ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 1 ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ:
    «Αναστέλλεται αυτοδικαίως και χωρίς ν’ απαιτήται απόφασις τις δικαστηρίου, δικαστικού Συμβουλίου ή άλλη τις διαδικασία , πάσα δίωξις Γερμανών υπηκόων φερομένων ως εγκληματιών πολέμου δι’ εγκλήματα προβλεπόμενα υπό της υπ’ αριθ’ 73/1945 ….. καταργούνται δε και τα εκδοθέντα κατ’ αυτών διωκτικά έγγραφα.»
    Ακολουθούν στο ίδιο ΦΕΚ και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα προδοσίας ενός λαού που ήταν νικητής και ο μεγάλος εθνάρχης Καραμανλής τον παρέδωσε ηττημένο στους εγκληματίες σφαγείς Γερμανούς . Είναι εύκολο να βρείτε το Φεκ και να το δημοσιεύσετε σαν δείγμα ότι οι συνεργάτες των ΝΑΖΙ δεν τελείωσαν με το τέλος της κατοχής αλλά συνεχίζουν μέχρι σήμερα το έργο της προδοσίας.
    Βεβαίως και 70 χρόνια μετά δεν μπορεί να ξεχαστεί το έγκλημα , οι προδότες όμως τους έβγαλαν λάδι τους σφαγείς 14 χρόνια μετά, με το αίμα των θυμάτων νωπό και το διάταγμα της προδοσίας ισχύει μέχρι και σήμερα.
    Εδώ ξεκινάει και το προδοτικό παιχνίδι της αριστεράς κόβονται για βία για νοθεία του Καραμανλή και το Φεκ της προδοσίας το έχουν μυστικό που έπρεπε να το έχουν τοιχοκολλήσει σε όλους τους δρόμους και αντί γι αυτό δίνουν ψεύτικες ελπίδες για αποζημιώσεις …. Και πώς να αναγνωρίσεις ένα ειδεχθές έγκλημα πολέμου όταν δεν έχεις καταδικάσει τον εγκληματία και μάλιστα σαν κράτος με διάταγμα έχεις αναστείλει και την δίωξη του. ΠΟΣΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑΖΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ???? ΚΑΝΕΙΣ … Τα ξέρουν αυτά και ο Γλέζος και η μεγάλη νομικός Κωνσταντοπούλου και συνεχίζουν να ρίχνουν νερό στον μύλο των Ναζί γιατί ακόμη και σήμερα αν βρεθεί εν ζωή κάποιος από τους σφαγείς κανείς δεν μπορεί να ασκήσει δίωξη εναντίον του όσο ισχύει το διάταγμα του «εθνάρχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου