Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΣΛΑΣ ο μαχητης που ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ μουσολινι

ΚΑΣΛΑΣ ο μαχητης που ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ μουσολινι
μαχη στο “Υψωμα 731″ ….. Η πιο κρισιμη μαχη στα Ελληνοαλβανικα συνορα .Αυτη που γυρισε τον πολεμο κι αρχισε η αντεπιθεση
Το βομβαρδιζαν 2 μερες με αεροπορια οι Ιταλοι και οι μαχητες εκει του Συνταγματαρχη Κασλα ,ειχαν σκαψει λαγουμια για να προστατευθουν .Μετα τους βομβαρδισμους απορρουσαν απο τα γυρω βουνα και λοφους οι Ελληνες αν ειχε μεινει κανενας δικος μας ζωντανος .Το υψωμα απο 731 μ. ειχε γινει 726 !!!! ειχε κατεβει 5 μ. !!!!!!
Οταν αρχισε η επιθεση κατα κυμματα ,βγηκαν απο τα λαγουμια τα “φαντασματα” και αρχισαν να θεριζουν τους Ιταλους .Επι 5 μερες απεκρουαν τις επιθεσεις γεμιζοντας πτωματα τις γυρω ρεματιες ,με τον Μουσολινι να παρακολουθει απο το απεναντι βουνο και να αλλαζει εξαλλος συνεχεια Στρατηγους !!!!
Ο Κασλας ειχε δωσει εντολη …οποιος οπισθοχωρει θα πυροβολειται επι τοπου !!!
Ματαια διαταγη μια και ΚΑΝΕΙΣ δεν λιγοψυχισε !!! Εκει ξεβρακωθηκε διεθνως ο Μουσολινι και καλεσε μετα τον Χιτλερ να βγαλει τα καστανα απο την φωτια !!!
Το 1/3 των ανδρων του Κασλα επεζησαν κι αυτοι οι μισοι τραυματιες !!! Αποτελουνταν απο Θεσσαλους αγροτες και τσοπαναραιους ,απλους καθημερινους ανθρωπους …που πολεμησαν σαν ηρωες επι 7 μερες νηστικοι και μουσκεμοι
Κατα την κατοχη ο Κασλας πολεμησε με τον ΕΔΕΣ αλλα και με τον ΕΛΑΣ ( ειχε πολεμησει στα νιατα του και στον Σαγγαριο ) μια ζωη μαχητης !!!!
το τελευταιο(η συμμετοχη στον ΕΛΑΣ) τον καταδικασε να τον καθαιρεσουν και υποβιβασουν σε απλο στρατιωτη ,μετα την απελευθερωση ….πεθανε ξεχασμενος στα Τρικαλα .Οποιος τον ρωταγε αν ειναι ο Κασλας του 731 του ελεγε πως …κανει λαθος !!!
Η ΙΣΤΟΡΙΑ της συγχρονης Ελλαδας μεσα απο την ζωη ενος ανθρωπου ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου