Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ



 amm says:

Κύριε Σαββίδη,
Συμφωνώ με τις επισημάνσεις σας αλλά διαφωνώ με το σκεπτικό σας.
1ον) Ηλίου φαεινότερον ότι η Αριστερα σήμερα εάν δεν είχε ελλείψεις, δεν θα έκανε και τέτοια τραγικά λάθη και θα είχε πετύχει το σκοπό της. Ενα το κρατούμενο.
2ον) Διακρίνω μία σύγχιση ως προς το πως φανταζόσαστε την αριστερά. Πάντως η αριστερά παρ΄ότι διαπνέεται από ανθρωπισμό, δεν είναι χριστιανισμός. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό.
3ον) Και το μικρό παιδί γνωρίζει ότι ο Μαρξισμός ξεκινάει από το ΑΛΦΑ, δηλαδή ότι ο καπιταλιστής εκμεταλλεύεται τον εργαζόμενο για να βγάζει κέρδος. Σωστά; Θέλετε ο αριστερός να δείχνει ανθρωπισμό στον Καπιταλιστή; Δεν σας πιάνω ακριβώς. Εννοείται ότι μεροληπτεί υπέρ του εργαζόμενου διότι εξ ορισμού τον θεωρεί αδικημένο. Σε πραγματικό καπιταλιστικό σύστημα βεβαίως και όχι σε κράτη όπως το δικό μας. Εκεί που γεννήθηκε στην Αγγλία της γέννησης του αγριου καπιταλισμού.

4ον)Βρίσκω απίσης αφόρητες θεωρητικούρες αυτές που θα ήθελαν τον άνθρωπο που υποφέρει να φέρεται με το savoir vivre. Ενας άνθρωπος που έχει ζήσει στο πετσί του την πιό ασήμαντη απεργία το νοιώθει αυτό. Οταν ο άλλος δεν δέχεται ούτε να σε ακούσει, όταν δεν κάνει την παραμικρή παραχώρηση για να μην αποτελέσεις το παράδειγμα, όταν προτιμά να κλείσει το μαγαζί του βοηθούμενος και από τους ισχυρούς συμμάχους του στο Σύστημα (τρανό παράδειγμα η Χαλυβουργία μετά από 8μηνη απεργία επί Σαμαρά), όταν σε ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ, που κολλάει ο ανθρωπισμός προς αυτόν κύριε Σαββίδη μας; Ασυγχώρητος και εξωπραγματικός θεωρητισμός.
5ον) Άλλο πράμα τα ανωτέρω, και άλλο οι υπερβολές και αστοχίες που γίνονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, και που πολλές φορές σε κάνουν να χάνεις το δίκηο σου. Εδώ, μαζί σας, αλλά να τα διαχωρίζουμε. Σίγουρα ο αδύναμος πρέπει να είναι χιλιάδες φορές πιό έξυπνος από τον δυνατό, ο οποίος διαθέττει χρήμα, ισχύ και πολλά πληρωμένα μυαλά προκειμένου να υπερασπίσει το δίκηο του σε τραγική αντίθεση με τον αδύναμο, δε νομίζετε;
6ον) Και τέλος κύριε Σαββίδη μου ας θυμηθούμε και λίγο τον Θουκυδίδη. Πάνω απ΄όλα μιλάμε για θέματα ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΣ και ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ. Δεν είδα να το παίρνετε καθόλου υπόψη. Μήπως θα έπρεπε οι Μήλιοι να δείχνουν ανθρωπισμό προς τους Αθηναίους που τους κατέσφαξαν;
7ον) Ο Μαρξ μεροληπτούσε υπέρ των αδυνάτων, εδώ πράγματι έρχεται η συγγένεια με το Χριστιανισμό. Ας του το συγχωρήσουμε αυτό. Δεν υπάρχουν ίδια μέτρα και σταθμά που να χτυπιόμαστε κάτω. Τέλος:
8ον) Δεν κατάλαβα που ακριβώς κολλάει η ΛΑΕ. Δεν μας το κάνετα πιό συγκεκριμένο; Αν κατάλαβα καλά εσείς θα την κατατάσσατε στη δεξιά; Πιστεύετε ότι είναι με το μέρος των ισχυρών, των καπιταλιστών και των Τραπεζιτών, ή μήπως κύριε Σαββίδη μας το παιχνίδι δεν κρίνεται εδώ; Που κρίνεται λοιπόν;
Με όλο το σεβασμό και την εκτίμηση.

www.anixneuseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου