Σάββατο 7 Μαΐου 2016

ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΜΑ

 

Είναι ο Χριστός ο Θεός-Λόγος ή απλώς ένας κοινωνικός επαναστάτης;

The Ghost of Diogenes said

Δεν εχω χρονο τωρα αλλα θα κανω αναρτιση ενα βιντεο που το πρωτο απο τα τεσσερα,! για τον Panos Diakos, στο βιντεο ο Ριτσαρντ Ντοκινς (με ελληνικους υποτιτλους) λεει οτι εμεις οι γηινοι,! καταγομαστε απο τους εξωγηινους.???


  • Πολύ ενδιαφέρον,
    νομίζω ο φίλος agm θα είχα πολλά να πει!

  • Agm. said

    Δήλιε συγκολυμβητά Ζ.
    Το μελετώ το θέμα και θα αποφανθώ αύριο.

  • Agm. said

    ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ: Φιλία (έλξις) και νείκος (φυγόκεντρος δύναμι) κινούν το συμπαντικό νέφος αερίων το προελθόν από την πυρηνική έκρηξι) (αρχή της δημιουργίας) του μοναδικού συμπαντικού σωματιδίου (το ¨ωόν¨ των Ορφικών)
    ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ: Πόλεμος (=διά-λυσις, Δίας) πάντων (του κόσμου) πατήρ (δημιουργός)
    Ο πλανήτης Δίας, ο μεγαλύτερος του ηλιακού μας συστήματος, νεφοειδής το πλείστον κι αυτός, θεωρείται και ο αρχαιότερος αυτού, ο δε Όλυμπος κρυπτογραφεί αυτό το ηλιακό μας σύστημα όπου αστρονομικώς άρχει ο πλανήτης αυτός. ( Άρα το πλανητικό σύστημα έδωσε το όνομα εις το όρος και όχι το όρος εις το σύστημα. (πρβ. αστ-ήρ και άστ-υ: ό,τι άνω και κάτω κατά τον Ερμήν τρισμέγιστο.)
    Ο πρώτος άνθρωπος (πρβ. Πελασγός, ο εκ της παλαιάς γης, Γραικία, GREECE, GRECIA κ.λ.π. =γηραιά, γριά γη) εγεννήθη εκ της γης. δεν επλάσθη υπό όντος ή υπερόντος δημιουργού τινός αλλά αυτεγεννήθη ( αυτόματος γένεσις, αυτογένεσις-υλοζωισμός) εκ της γης.
    Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πιστοί εις την κοσμοθεωρίαν των ουρανίων (πρβ. Ουραν-ίωνες και Ίωνες) Σειρίων εκπολιτιστών των εθεώρουν τον σκαραβαίον ιερόν διότι αναπαράγεται -διασώζων αυτός και μόνον τον αρχαίον τρόπον της γενέσεως- εκ των κοπράνων του. (Κάτι ανάλογον πίστευαν οι αρχαίοι Αθηναίοι δια τον τέττιγα (τζιτζίκι) διό και τον είχον ως έμβλημά των…)
    Εις την Ελλάδα το εξαφανισθέν σήμερον φύλον των αρχαίων Φλεγύων (Ορχομενός Βοιωτίας ) αναπαρήγετο κατά τον ίδιον τρόπον!
    Ο νέος λευκός άνθρωπος (Έλλην) ο αναπαραγόμενος δια του σπέρματος προέκυψε από μετάλλαξι του παλαιού τύπου (χθονίου, homo) ανθρώπου λόγω εγγίσεως του γίγαντος ηλίου Σειρίου (Απόλλωνος – Οσίριδος) εις το πλανητικό μας σύστημα αλλά και της γενετικής παρεμβάσεως των εκείθεν κατελθόντων θεών εις την γην (τουλάχιστον προ εικοσαχιλιετίας.)
    Ούτω η ανωτέρα και τελειωτέρα φυλή ανθρωπομόρφων και φιλανθρώπων θεών εδημιούργησεν εις το ευαγέστερον κλίμα της γης (Μεσόγειον) την αρίστη και καλλίστη φυλή θνητών ανθρώπων, τους Έλληνας, ισότιμα τέκνα θεών),
    και την κατέστησεν ηγέτιδα της ανθρωπότητος και συνεχιστή του ειρηνικού και εκπολιτιστικού της έργου
    νομιμοποιούντες ούτω και περιφρουρούντες ταυτοχρόνως ως θεοί τα ιδιοκτησιακά των δικαιώματα εις την γαίαν αυτήν εκτός δια της απογόνου φυλής των και με ¨αθάνατα¨ ιερά μνημεία-σύμβολα (συν τοίς άλλοις και χρηστικά και αξιοποιήσιμα δια τους μύστας), τα περίφημα μεγαλιθικά κτίσματα (πυραμίδες ¨Δ¨=Δίας κ.λ.π.)
    Έκτοτε συνέβησαν πολλά και τραγικά: Προ δεκαχιλιετίας περίπου υπήρξε εισβολή και στάσις εις το ηλιακό σύστημα από Τυφώνιες-Ατλάντιες-Κρόνιες δυνάμεις που δια γενετικής μηχανικής δημιούργησαν την κίτρινη και μογγολική φυλή εκ της λευκής αναμείξαντες και ερπετικό γονιδίωμα. (Φυλή δούλων Κυρίου) με γονιδιακή προδιάθεσι και αποστολή γενοκτονική και πολιτισμοκλαστική της λευκής φυλής.
    Της λευκής φυλής ήτις ηλιθίως και εν αγνοία του κινδύνου καθώς είχε μάθει να είναι υπό την εγγυημένη προστασία των αγαθοποιών υπερφυσικών δυνάμεων, γενοκτονείται έκτοτε συστηματικώς όσο και υπούλως από τους Κρονίους χωρίς να έχη συνείδησι του τι συμβαίνει. (Εδώ έχουν αναλάβει πρωτεύοντα ανήθικον ρόλον αι σκοταδιστικαί, ηττοπαθείς και μοιρολατρικαί αβρααμικαί θρησκείαι.)
    Επί ολοκληρωτικής επικρατήσεως του Κρόνιου Αβρααμισμού μάλιστα, οι γενοκτονικοί αυτοί διωγμοί αυτοί έγιναν πρωτοφανείς, αδίστακτοι και ανελέητοι
    (Βλ. π.χ. Σκυθόπολις όπου εσφαγιάσθησαν εν ψυχρώ και αποκρύφω τα 19 περίπου εκ των 20 εκατομμυρίων ελληνικού πληθυσμού της εποχής εκείνης έως και την γενοκτονία όλου σχεδόν του προκολομβιανού πληθυσμού της Αμερικής (Μάγιας , Ίνκας κ.λ.π.) αλλά και καταστροφής του Σειριογενούς πολιτισμού από τους Ισπανούς θεοκράτας Κονκισταδόρες δια να μην υπάρχη προαβρααμική ιστορική και επιστγμονική γνώσις ήτις ρίπτει εις τον κάλαθον των αχρήστων το αβρααμικόν συνωμοτικόν και καταστροφικόν ψεύδος.)
    Καθώς αι υπερφυσικαί δυνάμεις του κακού ανέλαβον λυσσώδη δράσιν δια να προλάβουν να καταληστεύσουν τον ορυκτόν πλούτον της γης (¨Εμού ο χρυσός εμού και το αργύριον¨ λέγει αναιδέστατα ο Αβρααμοθεός δια του Εβραιοπροφήτου του )
    και να δραπετεύσουν κρατούντες έκτοτε την ανθρωπότητα εις εγκληματικήν ¨ομηρίαν¨.
    προ της εκδικητικής επανόδου των εκ της Ανδρομέδας και Σειρίου Ολυμπίων προς αποκατάστασιν της διασαλευθείσης ηθικής και κοσμικής τάξεως….
    Δεν θα προλάβωσι.
    Είναι θέμα χρόνου η ελληνική Αποκάλυψις.
    Λάβατε ούν γνώσιν
    δια να λάβετε θέσεις…
    Ο καιρός εγγύς. .
    Τω δίω φίλω Ζάγκλω. Έρρωσο και ευδαιμόνει.
  • Χαιρετώ τον φίλο και συνέλληνα agm, καθώς και όλους τους Έλληνες με Ελληνική συνείδηση.
    Αυτό το θέμα δεν το κατέχω, αλλά όλο και κάτι σκόρπιες πληροφορίες, με οδηγούν σε αυτή
    την σκέψη ότι υπάρχει κάτι μεγάλο που μας διαφεύγει και γίνεται μια οργανωμένη
    προσπάθεια αποσιώπησης και συγκάλυψης από τους δυνατούς του πλανήτη.
    Οι Ολύμπιοι να σε έχουν πάντα καλά!
  • ναι μεν αλλά, τα ξέρουμε σίγουρα πως έτσι είναι τα πράγματα με τον Κρόνο; γιατί όταν γιορταζαν στην Αθήνα τα Κρόνια γινόντουσαν συγκεκριμένα πράγματα και ήταν προς ανάμνηση της χρυσής εποχής του Κρόνου. (Σύμφωνα με τον Δημοσθένη γινόταν τη νύκτα της Εαρινής Ισημερίας (12η μέρα του Εκατομβαιώνος). Ανήμερα της γιορτής οι δούλοι είχαν αργία, μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους αφέντες τους και γενικότερα είχαν περισσότερη ελευθερία μες στην πόλη, σε ανάμνηση της Χρυσής Εποχής του ανθρώπινου γένους, όταν δεν υπήρχε δουλεία και βαριές εργασίες. )
    τι θέλω να πω όλοι και όλες προσπάθησαν να φέρουν το καλύτερο δυνατό κατά τη γνώμη τους σύστημα ελεγχόμενης προόδου ή και προοδευτικού ελέγχου με θετικές και αρνητικές προεκτάσεις του ανθρωπίνου και όχι μόνο γένους.
    πάντα υπήρχαν παραβάτες σε όλες μα όλες τις θρησκείες.
    πάντα υπήρχαν αυτοί που αλλοίωναν τα ήδη αλλοιωμένα νοήματα προσωπικών εκτιμήσεων διαφόρων θεών και θεικών ανθρώπων ή άλλων όντων.
    κατάλαβατε; μιλάμε για αλλοιωμένα νοήματα προσωπικών εκτιμήσεων, όποιος μπαίνει σε κατάσταση υπάρξεως και δεν είναι ενωμένος με την θεία ουσία ως σπίθα ζωής αναγκάζεται να υποκύπτει σε κάποιες αρχές του συστήματος που του παρέχει τα πλαίσια υπ-άρξεως
    υπό κάποιας αρχής. υπό κάποιας εξουσίας. υπάρχεις; τότε το είναι σου βρίσκεται σε κατάσταση δεσμεύσεως
    η ανυπαρξία είναι το ζητούμενο αυτό που κατέληξαν όλοι μα όλοι από τα πιο υψηλά έως τα πιο χαμηλά στρώματα υπάρξεων να φοβούνται
    άνευ υπό αρχης
    το είναι σου είναι ελεύθερο δεν δεσμεύεται από καμμία αρχή εξουσία δεν μπαίνει σε κανένα χωροχρονικό ή υλικό πλαίσιο διαστάσεων για να βιώσει το παραμικρό. δύο έννοιες
    που θα βοηθούσαν σε συζήτηση
    Πλήρωμα
    Κένομα
    είναι όλοι λάθος. δεν προσκυνώ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ
  • την ψύχρα τους οι Ολύμπιοι να την επιβάλλουν εκεί που τους παίρνει.
    εγώ γουστάρω Ηρακλή με ρόπαλο.
    ενάντια σε όλους και όλα για χάρη του κακομοίρη του ανθρώπου που έμπλεξε μες τα σκατοιερατεία και τις θεότητες από τη μια θρησκεία στην άλλη.
    γιατί; για να επακολουθήσει ένα σβήσιμο της μηχανής που του έδωσαν, το σώμα πλειμομπιλ με ημερομηνία λήξης, να πάει στους κριτές γιατί και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν μην απατάσθε μερικοί που μόλις συνταραχθήκατε από την δηθενουά ελευθερία της πατρώας σε σχέση με το παπαδίστικο σκοταδισμό της ορθοδόξου πίστεως, είχαν ΚΡΙΤΕΣ. τρεις μάλιστα. σας περιμένουν με το που κλείσετε τα ματάκια. μύθος του Ηρ.
    ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν τέτοια δικαιώματα στη σπίθα της ζωής;
    πως την απέκτησαν;
    τι μου έδωσαν εμένα εκτός από περισπάσεις αμαρτήματα στο dna μου γραμμένα αθέμιτο πόλεμο από την ώρα που ανάπνευσα για πρώτη φορά κιι αν υπάρχει μετενσάρκωση σβήσιμο κάθε ανάμνησης; κι από πάνω με έδεσαν με ένα πεπρωμένο και μία μοίρα που είτε πάω προς τα δω είτε προς τα κει ουδεμία διαφορά. πλήρης ανεπάρκεια ελευθερης βουλησης
    και καθεστε όλοι μα όλοι και υποκύπτετε ο ένας σε ολυμπιους ο άλλος σε αβραμικούς θεούς και παρακολουθώ εγώ τους καυγάδες σας…….;
    είναι να μην γελάνε με μας.
  • μύθος του Ηρός. σόρρυ διορθωση γιατί γραφω γρήγορα και πετάνε τα δάκτυλα στα πλήκτρα κι ώρες ώρες φράσεις και λέξεις μένουν μισές από την ταχύτητα.
  • Χμμ , νομίζω πρέπει να επανεξετάσω τις θέσεις μου απέναντι σου!
    Με αρέσουν οι άνθρωποι με έντονο το συναίσθημα της
    ελευθερίας, αυτογνωσίας και αμφισβήτησης!
    Ευχάριστη έκπληξη από σένα κοπελια!
  • αυτά που λέω εγώ τα μισούν περισσότερο απ’ ό,τι εσύ οι σκοταδιστές και τα προβατάκια.
    γιατί μένουν στο πρόβατο και δεν βλέπουν πως ομιλεί για την ΥΠΑΡΞΗ.
    έτσι ξεπάστρεψαν τους πρωτοχριστιανούς και τους γνωστικούς νωρίς τα σάπια ιερατεία
    εξαφάνισαν όση γνώση μπορούσαν να μην φτάσει στο ποπολο
    χέρι χέρι όλα τα ιερατεία.
    ολα μα όλα με τις ευλογίες του ίδιου δημιουργού!
    είμαστε σε πόλεμο διαρκή και το πρώτο πράγμα που πεθαίνει είναι η Αλήθεια όπως είπε ο Αισχύλος.
    στον πόλεμο πεθαίνει πρώτη η Αλήθεια.
    όταν εσύ στα 110 τα τινάξεις δεν θες να έχεις επαφή ενώπιος ενωπίω με όλη την αλήθεια;
    ο Σωκράτης το είπε ξεκάθαρα: μετά θάνατον θα έχουμε ολόκληρη την αλήθεια.
    να ετοιμαστείς λοιπόν γι’ αυτό το τετ α τετ αλλά πριν από αυτό ετοιμάσου για κάθε θεό που πίστευσες και θα προσπαθήσει να σε σταματήσει από το να την πλησιάσεις τόσο.
    ενώ είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε σπίθας ζωής και συνειδήσεως του Είναι.
  • να πεις «αφήστε μόνο ένα λεπτάκι με την Αλήθεια»
    και να κρατάς μαδέρι. ρόπαλο του Ηρακλή
    να ξέρεις ότι θα πρέπει να πολεμήσεις για αυτό το τετ α τετ
    να ξέρεις επίσης ότι όποιο όραμα σου πει οκ no problem πήγαινε να μιλήσεις με την αλήθεια, κάποιο λάκκο έχει η φάβα. αυτή δεν είναι η αλήθεια η πραγματική.
    όπως και να έχει σε δουλεύουν
    θες δε θες
    ολοι
    ολα
    θες να είσαι ελεύθερος και γνώστης; αν επιστρέψεις με αυτά τα μυαλά να έχεις το δικαίωμα να τα πεις στον κόσμο εντός σπηλαίου;
    θα σε φάνε λάχανο
    γι’ αυτό το μαγαζάκι τους πρέπει να κλείσει. έχει καταντήσει the Mall όμως η καθε θρησκεία πουλάει φούμαρα.
    φύγε μακριά όπου ακους να πιστεύουν σε κάποιο θεό.
    μείνε άθρησκος και μάθε πως η μόνη ελευθερία είναι αυτή που πηγάζει από την αυτοπειθαρχία και το αυτεξούσιο.
  • Αγαπητή μου, καλώς η κακώς, δεν πιστεύω σε θεούς δημιουργούς, αλλα
    πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρές business να έχεις την συνείδηση σου καθαρή.
    Αλλα σέβομαι μονο τα σεβάσματα των προγόνων μας, τίποτα άλλο!
    Μερικοί λένε η συνείδηση μας όπου καταγράφονται τα πάντα, αυτή είναι ο θεός μας.
    Δεν ξέρω, δεν με ενδιαφέρει να μάθω, οι καλές πράξεις, σε ζώα, στην φύση και στους ανθρώπους,
    η ειλικρίνεια και ευθύτητα, είναι βασικά των αρετών μου, ίσος αυτοπροβάλλομαι, ναι σίγουρα, μα ούτε
    αυτό με ενδιαφέρει, αν κάποιος με κρίνει αρνητικά, είναι γιατί ο ίδιος έχει πρόβλημα με το είναι του, όχι εγώ.
    Σ’Αγαπώ για τις σοφές κουβέντες σου!
  • να αυτοπροβάλλεσαι όσο θες δεν έχω πρόβλημα. εδώ αυτοπροβλήθηκαν τόσοι και τόσοι. άλλωστε την αυτοπροβολή ουδείς την γλυτώνει όσο ταπεινός και να γίνει. προβλήθηκε το είναι του για να υπάρξει. το τσίμπησαν γιατί βγήκε στο ραντάρ δηλαδή. τους βόλευε; το έκαναν θεό πολιτικό ηγέτη σταρ ιλλουμινάτι βασιλιά της αγγλίας ή της ποπ κλπ. δεν τους βόλευε; κάθε προβολή έρχεται με κάποια όμως μοίρα πεπρωμένο όταν μπορέσουν θα την ξεκάνουν θα την βγάλουν από το πλάνο. θα εξαφανίσουν όσα είπε κι όσα πρόλαβε και είπε σημασία έχει να αγγίξουν άλλες αυτοπροβολές στον χρόνο που προβλήθηκε αυτό είναι το ζουμί. η παράδοση σκυτάλης γίνεται μέσω της πνευματικής συγκίνησης που νιώθει κάποιος για τα λεγόμενα ή τις πράξεις κάποιας άλλης αυτοπροβολής.
    κάθε τι γραπτό αν δεν είναι σε κώδικα θα καταστραφεί γιατί χαλάει το μαγαζάκι.
    αν είναι σε κώδικα μπορεί να μην το πάρουν πρέφα για ικανό διάστημα
    πχ οι τραγωδίες. τις ψείριζαν μην τυχόν και έβγαζαν κώδικες έξω ή σε κώδικες και κάποιος έπαιρνε πρέφα την εσωτερική παράδοση αυτής της συγκίνησης μεταξύ Ελληνόνοων.

  • Agm. said

    ¨Αυτό …άλλο.¨
    Είσαι στον σωστό δρόμο του ορθολογισμού πάντως κι αυτό ικανοποιεί τον ευγενικό αμερόληπτο νου. .
    Ο ελληνισμός είχε θρησκεία αλλά δεν ήταν θρησκειοκεντρικός ούτε θεοκρατικός.
    Κι αυτό γιατί εκ της επιστήμης (αστρονομίας και φιλοσοφίας κυρίως) και της πολιτικής και φυσικής πραγματικότητος, παρατηρών, εξηγών και αναλύων τους συμπαντικούς φυσικούς νόμους και κανόνας διεμόρφωνε ελευθέραν και ανεκτικήν θρησκείαν όπως και ελεύθερον έθνος.
    Και όχι εκ του θρησκευτικού (θεοκρατικού) δόγματος εξουσίας δίκην Προκρούστη επιστήμην και πολιτικήν ήτοι ελεγχόμενον και δουλικόν παρά φύσιν ήθος (τρόπον ζωής και σκέψεως).
    Τώρα τα ιερατεία είναι μια άλλη αμαρτωλή καυτή υπόθεσις.
    Όσο πάντως η θρησκεία εν Ελλάδι ήτο υπό φιλοσοφικήν εποπτείαν, η θρησκεία (ως καλός υπηρέτης αλλά κακός κύριος) ήτο στοιχείον εκπολιτισμού και εξευγενισμού του ανθρώπου.
    Όταν όμως επιστήμη και φιλοσοφία άρχισαν να τίθενται υπό ιερατικήν-θρησκευτικήν εποπτείαν η θρησκεία μετετράπη εις οικονομικοπολτικήν επιχείρησιν και επί Αβρααμισμού αυτό έγινε μόνιμο τυραννικό καθεστώς διότι
    η ιδεολογία του τρισκελούς αβρααμισμού είναι βάρβαρος, ασιατική και (του χριστιανισμού κυρίως) εθελόδουλος συνιστώσα ένα εθνικό βιασμό και πνευματικό ευνουχισμό ανεπανόρθωτο.
    Ο Κρόνου βίος εις τον Πλάτωνα (Πολιτικός 1) είναι το χρυσούν γένος, η μυθική παραδεισένια εποχή της αθωότητος της γηγενούς-αυτόχθονος ανθρωπότητος. Μιάς ανθρωπότητος ήτις επί Κρονείας αστρονομικής εποχής δεν είχε την προμηθεϊκήν ικανότητα του δια-νοείσθαι-σκέπτεσθαι όπως εξελιχθείς έσχεν την μετέπειτα και έως σήμερον αστρονομικήν την εποχήν του Διός…
    ναι μεν ήτο ευδαίμων και αυτάρκης βίος αλλά με την ζωώδη ευδαιμονίαν και την αυτάρκειαν του προβάτου που έχει μηδαμινήν υπαρξιακήν συνείδησιν.
    Ο κατά βάθος θεοκρατικός (και όχι προσωκρατικός) Κρόνειος (ως Πυθαγόρειος) Πλάτων λέει ότι
    οι θεοί επί Κρόνου ήσαν οι ποιμένες των αγελαίων ανθρώπων και όλα πάνε μια χαρά! Αυτοί (οι θεοί γνωρίζουν, δεν χρειάζεται να γνωρίσουν και οι άνθρωποι).
    (Πρβ. την εμβρυακή ευδαιμονία, εισαγωγαί εξαγωγαί εξασφαλισμέναι – παροχετευμέναι εις ξένον– τον μητρικόν- οργανισμόν…)
    Η εποχή του Διός όμως σηματοδοτεί και συνιστά μύησιν εις την φυσικήν και υπερφυσικήν πραγματικότητα της διαιωνίας πάλης του (φυσικού και υπερφυσικού) καλού και του κακού
    όπου ως ύπαρξις πολιτική (φυσική και υπερφυσική) ο άνθρωπος οφείλει να λάβη θέσιν και στρατόπεδον μάχης,
    κυρίως όμως να γνωρίση του πατέρας του.
    Εμείς θέλομεν να έχομεν πατέρα όχι τον βάρβαρον Αβραάμ (ως οιονεί δια πνευματικού βιασμού εξώγαμα τέκνα του) αλλά τον ¨Δία, αυτόν τον βιολογικόν προπάτορα και θεόν υπέρτατον του Σωκράτους και του μεγάλου Αλεξάνδρου προγόνων και αυτών ημετέρων.
    .
    Οι ανθέλληνες Κρόνιοι σήμερα τι κάνουν;
    Έχουν ανθρωποθυσιαστικό και σατανιστικό τελετουργικό, εις τας στοάς των (τα ΑΕΙ των μεγάλων θρησκειών) το ίδιο με τους Φοίνικας του Μολώχ.
    Θυσιάζουν και Έλληνας και ο θεός των μάλιστα το δέχεται αυτό με μεγάλην ικανοποίησιν ως θεάρεστον έργον αντάξιον παραδεισίας επιβραβεύσεως!).
    Γιατί αι ίδιαι αυταί αι θρησκείαι των είναι κρυπτοσατανικαί (δούλοι κυρίου) με χριστοαγαπητικόν υποκριτικόν προσωπείον.
    Χαίρε λοιπόν
    και Αυτά (χωρίς τα Άλλα) για την ώρα…
  • εγώ δεν θέλω να έχω κανέναν πατέρα. θέλω να είμαι ορφανή κι αν θέλει κανείς να με διεκδικησει ως τέκνο τότε να δω την οικογένεια που έχει αν είναι καλός πατήρ ή μήτηρ και να του/της πω «ρε φιλάρα δε σου φτάνει αυτό που έχεις; πως και με έχασες; πως και με άφησες υποψήφιο θύμα γυφτων που κλέβουν μωρά δηλαδής;»
    ό,τι και να μου τάξει εγώ είμαι ορφανή
    και δεν πειράζει. μου κρατάνε συντροφιά τα διαρκώς εξελισσόμενα ιδανικά της Αλήθειας και της Αρετής.
    κι όσον αφορά Κρόνιους οκ, ήταν κάποτε μυθικά παραδεισένια και προβατίσια τα πράγματα. οκ γιατί δεν παρέμειναν; ήθελε ας πουμε μια σπίθα ζωής να το πω κι έτσι γιατί οι λέξεις δυστυχώς δεν καλύπτουν αυτά τα νοήματα, να μπει σε μία προσομοιωση μέσω μιας κρόνιας θύρας λέμε τώρα, ο νοών νοείτω και να γευτεί προβατίσια τα παντα όλα. την έσφαξαν. την ξεζούμισαν.
    ήρθαν άλλοι μετά ωχ ιός στη θύρα usb κάτσε να βάλουμε τον Δια να διώξει τους ιούς και να μπορούν τα πρόβατα να κάνουν τα προβατίσια τους.
    μόνο που το εμπορικό κέντρο των θρησκειών είχε και αντιπάλους. τι στον κόρακα. it’s a business
    κι έτσι όλα γίναν εμποριο. «μετατρεψατε τον οικο του πατρός μου σε οίκο εμπορίου»
    για την ώρα, αυτά με τα άλλα.

  • THEO said

    @ αυτο και το αλλο
    σχετικα με το [..] μετατρεψατε τον οικο του πατρος μου σε οικο εμποριου [..] :
    Τράπεζες και τοκογλύφοι στην Αρχαία Ελλάδα
    Του ΜΙΧ. Δ. ΤΙΒΕΡΙΟΥ, Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας
    στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
    Η κυκλοφορία πολλών και ανόμοιων ως προς την αξία τους νομισμάτων κατά την αρχαιότητα, οδήγησε στη δημιουργία τραπεζών, των οποίων η δραστηριότητα χρονολογείται περί τον 6ο αιώνα π.Χ. ………………………….
    Από πολύ νωρίς, πιθανότατα από τον 6ο κιόλας αι. π.Χ., ορισμένοι ιδιώτες συνήθιζαν να καταθέτουν σε αρχαία ελληνικά ιερά (και ιδιαίτερα σ’ αυτά με πανελλήνια αναγνώριση, όπως λόγου χάρη τα ιερά του Απόλλωνος στους Δελφούς και στη Δήλο) διάφορα ποσά για φύλαξη. Το φαινόμενο αυτό γνώριζε ιδιαίτερη έξαρση κυρίως σε περιόδους αναταραχών και πολεμικών συρράξεων. Η ιερότητα και το απαραβίαστο των ορίων των ιερών ήταν σεβαστά από όλους και επομένως τα χρήματα αυτά είχαν εδώ τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Ετσι σιγά σιγά στα ιερά συσσωρεύονταν σημαντικά ποσά. Η συνήθεια της κατάθεσης χρημάτων σε ιερά, που πρόσφερε ασφάλεια όχι όμως και αύξηση των σχετικών κεφαλαίων, περιορίστηκε από τη δράση ορισμένων ευφυών ατόμων. Προσφέροντας τόκο, άρχισαν αυτοί να προσελκύουν τα χρήματα αυτά, αυξάνοντας έτσι το κεφάλαιό τους, πράγμα που σήμαινε και επέκταση του κύκλου των εργασιών τους. Η ενέργεια αυτή, σε συνδυασμό και με την παροχή εκ μέρους τους εντόκων δανείων σε όσους είχαν ανάγκη από «ρευστό», δημιούργησε τις πρώτες τράπεζες. Πολύ γρήγορα και τα ιερά υποχρεώθηκαν στην καθιέρωση τόκων για τις καταθέσεις αλλά σε σχέση με τις ιδιωτικές τράπεζες βρίσκονταν σε μειονεκτική θέση. Οι «ιερές τράπεζες» για οποιαδήποτε σοβαρή δραστηριότητά τους έπρεπε προηγουμένως να έχουν την έγκριση των αρχών της πόλης στην οποία ανήκαν τα ιερά. Αυτό είχε αποτέλεσμα το χάσιμο πολύτιμου χρόνου, πράγμα που έκανε τους ανυπόμονους καταθέτες και τους απελπισμένους δανειολήπτες να καταφεύγουν στους τραπεζίτες ή σε μεμονωμένα άτομα.
    Καταθέσεις και δάνεια
    Στις κύριες τραπεζικές εργασίες, εκτός από την ανταλλαγή των νομισμάτων και τον έλεγχο της γνησιότητάς τους, τις έντοκες καταθέσεις και τα έντοκα δάνεια στα οποία ήδη αναφερθήκαμε παραπάνω, συγκαταλέγονταν και άλλες. Ανάμεσά τους η διαχείριση περιουσιών, η συγκατάθεση σε δάνειο, η αποδοχή παρακαταθηκών ­ κυρίως από τις «ιερές τράπεζες» ­, η εντολή πληρωμής προς τρίτους, όπως και η έκδοση πιστωτικών επιστολών που εξοφλούνταν σε άλλη πόλη από κάποιον άλλο τραπεζίτη με τον οποίο συνεργαζόταν η τράπεζα που είχε εκδώσει τη σχετική επιστολή. Αναφέρεται ότι με αυτό τον τρόπο ο Κικέρων κάλυψε κάποτε τα έξοδα του γιου του, όταν αυτός βρισκόταν στην Αθήνα.
    Για την ανταλλαγή και τη «δοκιμασία» των νομισμάτων, εργασίες που έκαναν και οι αργυραμοιβοί, η προμήθεια ήταν συνήθως γύρω στο 5%-6% επί της αξίας των νομισμάτων, με μια πρόσθετη επιβάρυνση αν η ανταλλαγή γινόταν ανάμεσα σε νομίσματα κατασκευασμένα από διαφορετικά μέταλλα. Για τις παρακαταθήκες, τη φύλαξη δηλαδή χρημάτων, πολύτιμων αντικειμένων κ.ά., οι τράπεζες δεν φαίνεται να εισέπρατταν «φύλακτρα». Επομένως από τη δραστηριότητα αυτή δεν πρέπει να είχαν κέρδη, δεν έδιναν όμως τόκο για τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις.
    Για καταθέσεις μεγάλης διάρκειας ξέρουμε π.χ. ότι στην Αθήνα του 4ου αι. π.Χ. το επιτόκιο ήταν γύρω στο 10% ενώ γύρω στο 12% κυμαινόταν το επιτόκιο των δανείων. Ωστόσο αν το κράτος δανειζόταν από ένα δικό του ιερό «πετύχαινε», όπως ήταν φυσικό, πολύ χαμηλότερο επιτόκιο. Οπωσδήποτε τα δάνεια που παρείχαν τα ιερά ήταν τα συμφερότερα, αφού το επιτόκιό τους ήταν κατά κανόνα μικρότερο από αυτό των ιδιωτικών τραπεζών.
    Οι τραπεζίτες ρύθμιζαν το ύψος του επιτοκίου ανάλογα με το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεχε το δανειζόμενο ποσό τους. Τα υψηλότερα επιτόκια τα είχαν τα λεγόμενα ναυτοδάνεια, τα οποία έφταναν ακόμη και στο 100% όταν, σε περίπτωση απώλειας του πλοίου μαζί με το φορτίο του, ο δανειστής δεν είχε καμία αξίωση από τον δανειζόμενο. Γενικά τα δάνεια από τράπεζες δεν συνέφεραν και γι’ αυτό οι δανειστές στρέφονταν κυρίως σε ιδιώτες.
    Και νομοθετικές ρυθμίσεις
    Στην αρχαία Αθήνα, για την οποία οι παλαιότερες πληροφορίες σχετικά με τράπεζες ανάγονται στο δεύτερο μισό του 5ου αι. π.Χ., το επάγγελμα του τραπεζίτη δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης. Οι τράπεζες σχετίζονταν με δάνεια και σύμφωνα με τα πάτρια ήθη «όπου υπήρχε δάνειο δεν υπήρχε φίλος», μια και όταν «ένας άνθρωπος είναι φίλος δεν δανείζει αλλά δίνει». Και σε μια τέτοια περίπτωση τόκος ήταν η ευγνωμοσύνη του δανειζομένου προς τον δανειστή του. Ο Πλάτων στους Νόμους του ρητά ζητά να απαγορευτούν τα έντοκα δάνεια. Ετσι εξηγείται το γιατί οι γνωστοί τραπεζίτες της Αθήνας είναι σχετικά λίγοι και ακόμη το γιατί οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μέτοικοι και είχαν υπαλλήλους δούλους. ………………………………….
    Πολύ γνωστός τραπεζίτης των πρώτων δεκαετιών του 4ου αι. ήταν ο Πασίων, δούλος κι αυτός, στον οποίο τα αφεντικά του, αφού τον απελευθέρωσαν, πούλησαν (ή νοίκιασαν) την τράπεζά τους. Αύξησε τη ρευστότητα των κεφαλαίων της τράπεζας, διεύρυνε τον κύκλο των εργασιών της και εισήγαγε ορισμένες καινοτομίες στο όλο τραπεζικό σύστημα της εποχής. Εξαιτίας των δωρεών του προς το αθηναϊκό κράτος απέκτησε τελικά πολιτικά δικαιώματα. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι και αυτός, όταν αποσύρθηκε για λόγους υγείας από τη δουλειά, νοίκιασε για λίγα χρόνια την επιχείρησή του στον δούλο του Φορμίωνα, τον οποίο και απελευθέρωσε. Και ο Φορμίων, αφού κατάφερε να ανοίξει δική του τράπεζα, έκανε μια πολύ πετυχημένη καριέρα τραπεζίτη, κερδίζοντας και αυτός τα δικαιώματα του αθηναίου πολίτη.
    Τελειώνοντας, θα ήθελα να μνημονεύσω μια βασική διαφορά ανάμεσα στις σύγχρονες τράπεζες και σ’ αυτές της αρχαιότητας, εκτός από τη διαφορά των αρχαίων και των σημερινών τραπεζιτών ως προς την κοινωνική τους θέση.
    Οι τράπεζες στις ημέρες μας είναι βασικά πιστωτικά ιδρύματα που στοχεύουν στην ενθάρρυνση παραγωγικών επενδύσεων ενώ στην αρχαία Αθήνα τα χρήματα των τραπεζών δεν κατευθύνονταν σε παραγωγικούς σκοπούς. Οπως επισημαίνουν οι Μ. Μ. Austin – Ρ. Vidal Naquet, «το βασικό γνώρισμα της σύγχρονης τράπεζας απουσίαζε από τις τράπεζες της κλασικής Ελλάδας».
    (Από την αθηναϊκή εφημερίδα «Το Βήμα»)
    Εφημερίδα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Ηρακλειου Κρήτης 8/5/2001 (αρχειο της ιστοσελίδας <>)

  • Agm. said

    Δεν επιθυμώ να εξιδανικεύσω -΄αγιοποιήσω΄ καμία εποχή και κανένα.
    Οι Δελφοί ήταν ταυτοχρόνως και χρηματοπιστωτικόν κέντρον ήτοι κεντρική τράπεζα του αρχαίου ελληνισμού (ύψωμα άλα Ελβετία και Άγιον όρος, φύσει οχυράς τουτέστιν τοποθεσίας) (βλ. Θησαυροί Αθηναίων, Σιφνίων κ.λ.π.) διό και αρχικώς εκεί κατευθύνοντο πάντοτε εκεί αι ορδαί των εκάστοτε εισβολέων βαρβάρων.
    Μπορεί κανείς να ελεεινολογήση και να σχετικοποιήση σοφιστικώς τα πάντα. Αυτό είναι το μεγαλείον αλλά και το τραγικόν προνόμιον του Δίου-Προμηθεϊκού πνεύματος.
    Ένα μόνο πρέπει να φοβάται κανείς: Το αδικείν την αλήθεια. Και ως εκ τούτου να μην αρνηθή το γεγονός ότι οι αρχαίοι προαβρααμικοί Έλληνες προσπάθησαν, κατόρθωσαν και αμείφθησαν προς αυτήν την κατεύθυνσιν (της αδόλου αναζητήσεως της αλήθειας) περισσότερον παντός άλλου λαού και πολιτισμού.
    Γι αυτό και απετέλεσαν συγκριτικώς με άλλους λαούς και πολιτισμούς ιστορικόν θαύμα όσον και κάρφος οφθαλμών μέχρι και σήμερον.
    Γι αυτό εξάλλου και παραμένει ακόμα ¨αστυνομικόν¨ τρόπον τινά ΄ζητούμενον΄ το γιατί και πως γενοκτονήθησαν συστηματικώς και με πείσμα και εδιώχθησαν την τελευταίαν ιστορικήν δισχιλιετίαν – και ακόμα διώκονται φανερώς ή κρυφά – τόσον αυτοί και ο πολιτισμός των ως οι χειρότεροι εγκληματίαι,
    Ποιοί; Αυτοί οι μεγαλύτεροι ευεργέται της ανθρωπότητος. Αυτοί που είπαν ¨θνητοί εσμέν¨, ¨θνητά φρόνει¨ ¨μηδέν άγαν΄ και είχον ανεγείρει ναούς ακόμα και εις τον άγνωστον θεόν εις τον οποίον εγώ πιστεύω, αυτόν και εις το σωκρατικόν ¨ουδέν οίδαμεν¨ .και μόνον που λέγεις κι εσύ όντες τυφλοί σχετικά με το αποκρυπτόμενον φως της αληθειας.
    Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι πρέπει και μοιρολατρικώς να καθήμεθα ¨εις τα ωά μας¨ αφού αυτή η αναζήτησι της αλήθειας νοηματοδοτεί, εμψυχώνει και και ενδυναμώνει το γήινο έργον και την αποστολή μας επί της γης, αποστολήν την οποία ημισυνειδητώς οι περισσότεροι επιτελούμεν.
    Ούτε δύναμαι φυσικά να φαντασθώ μιαν αβρααμικήν αιωνιότητα όπου οι δίκαιοι αναπαύονται μέχρι σκασμού μακαριότητος ώσπερ νεκροί και μόνο κατά διαστήματα εγείρονται δια να επευφημήσουν τον Αβρααμοθεόν των και να ¨ξεραθώσι¨ μετά και πάλι….
    Ούτε πάλι ένα Κρόνειο παράδεισο βοσκηματώδους αμεριμνησίας με πανάγαθους θεούς επιστάτας να παίζουν θεϊκήν των την λύρα εις την υπηρεσίαν των προσευχομένων προβάτων. Ούτε οσφυοκάμπτες ¨γκρουμ ¨ να ήταν!
    Αλλά μάλλον το αντίθετον θα έπρεπε να συνέβαινε. Το Κρόνειον ανθρώπινον γένος θα ήταν τότε όπως οι ¨Γκρίζοι¨ σήμερα για τους ερπετικούς αλλοειδείς, άβουλο υπηρετικό και εργατικό προσωπικό κυρίως ορυχείων για εξόρυξι πολυτίμων μετάλλων (σκατοδουλειά για δούλους αιχμαλώτους πολέμου.)
    Αλλά ¨πόλεμος πάντων πατήρ¨ παντού εις τον αστρονομικόν αιώνα του Διός που ζώμεν, πόλεμος πλανητικός και υπερβατικός,
    Και ημείς ίσως πρέπει να επιλέξωμεν, να αναγνωρίσωμεν πατέρες θεούς και συμμάχους πριν επιλέξουν απαξιωτικώς άλλοι εκ μέρους μας – και μάς επιλέξουν ως δούλους – οι άλλοι αυτοί και όχι τόσο συγγενείς και φιλικοί με ημάς.
    Ευχαριστώ πάντως δια το ερέθισμα των εμπνευσμένων λόγων σου.
    Υπάρχει μια μυστική όσμωσις εκεί πάνω, εις τα Ηλύσια πεδία του στοχασμού και του ονείρου, ένα θυμίαμα λόγων που έλκει την αθανασία και που αρέσκονται να το εισπνέουν ακόμα κι αυτοί οι θεοί και δαίμονες του κάλλους.

  • THEO said

    Εκλαμβανω ως επιδειξη ευγενικης διακριτικοτητας
    την απουσια “διευθυνσης” του σχολιου σου λογω
    κολακαευτικου περιεχομενου (εμπνευσμενων λογων)
    το οποιο ομως δεν σκοπευω να σφετεριστω διοτι
    ανηκει στον καθηγητη κλασικης αρχαιολογιας
    κ.Μιχαηλ Τιβεριο, εξ ολοκληρου
    Ως τοσο εκφραζω και την ανυποκριτη ικανοποιηση μου
    απο την “εμπνευση” ανοδικης πορειας του επιπεδου
    (ουσιωδους εν ανεπαρκεία) των σχολιων
    Αυτο δε, ανεξαρτητα απο τις όποιες διαφωνιες που
    ειναι φυσικο εξ αλλου να υπαρχουν οταν υπαρχει διαλογος

  • Αντικομματικος said

    Αα ρε ΤΗΕΟ!!!!σε συγχερω για το επιπεδο που εχεις!!!

  • Αντικομματικος said

    διορθωση,συγχαιρω.

  • THEO said

    @αντικομματικος
    Υπηρξε και σχετικη αμοιβη αρκουντως τιμητικη
    απο “την διαχειρηση” οταν μου “εσβησε” 4 συνεχομενες
    σχολια στα οποια αποκαλυπτα πλαστογραφιες
    ψευδωνυμων Και οι 4 περιειχαν ενοχλητικες αποδειξεις
    Οταν δε, τολμησα να διαμαρτυρηθω “βγηκε” καποιος
    γνωστος- αγνωστος με το ψευδωνυμο “Θειος”
    χλευαζοντας την διαμαρτυρια μου στη “γλωσσα του”
    γραφοντας : ο υ γ κ
    παντως καποια απο τις πολλες αννες που κυκλοφορουσαν
    τοτε εδω μεσα μια “αννα χαθη” …χαθηκε …μυστηριωδως
  • Agm, αυτό σου το σχόλιο, το έγραψες μέσα από την ψυχή σου, έτσι το αντιλαμβάνομαι!
    Δε μπορώ να σε μιλήσω την γλώσσα που μιλάς, ούτε καν τα απλά Ελληνικά κατέχω επαρκώς, αλλά χαίρομαι
    να σε διαβάζω για την μαχητικότητα, γνώσεις, πνεύμα και τρόπο χρήσης της απέραντης ελληνικής γλώσσας μας!
  • κύριε Agm σε μένα απαντήσατε ή στον κύριο THEO περί τραπεζών ο οποίος απαντούσε σε κάτι που είπα για οίκο εμπορίου;
    είμαι καιρό στις δύσκολες θέσεις που εκθέτω και δεν τις αλλάζω με λιβανίσματα ποτέ ξανά, παρά με χειρότερες ακόμα και σοφιστείες – αν έτσι θεωρουνται από πιο λεπτεπίλεπτα πνεύματα που θέλουν όλα να τα αντιμετωπίζουν με το γάντι και με σερβιρίσματα μπισκότων και σεβάσμιες συμπεριφορές – ίσως με ελεεϊνολογίες και μπόλικη σατιρική διάθεση που να τα πάρει όλα και να τα σηκώσει… και ακόμα πιο ατίθασσα ευφυολογήματα.
    γριές και γέροι με την κακή έννοια δεν είμαστε. θέλω να πιστεύω πως βράζει το αίμα μας φιλοσοφικά. δεν έχω όρεξη να αρχίσουμε να βγάζουμε τα φωτοάλμπουμ και να θωρούμε ο καθείς τον αγαπημένο του πρόγονο αναπολώντας άλλες περασμένες εποχές αναστενάζοντας ή και ακόμα βγάζοντας πύρινους λόγους πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το οικογενειακό τσιφλίκι intact.
    νέες ιδέες. οκ οι σεβασμοί αλλά ας είμαστε ειλικρινείς και φρέσκιοι. το είπαμε μία το είπαμε δύο πόσες φορές θα το πούμε πως είναι όλα τα φωτεινά πρόσωπα αξιοσέβαστα; αυτά το επιθυμούν να το λέμε και να το ξαναλέμε; γι’ αυτό το λιβάνι ζουν;
    ποια είμαι εγώ που θα τους κρίνω. δουλειά μου είναι η αυτοπειθαρχημένη ελευθερία μου και το φιλοσοφικό μου αυτεξούσιο. όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν, πίσω από κανέναν πατέρα ή μητέρα πάντως εγώ δεν πάω και το βουλώνω όταν αρχίζει ο υπερβολικός σεβασμός και η υπερβολική εκδήλωση λατρείας προς κάθε πρόγονο.
    αφήστε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς.
  • Αγαπητή φίλη, ελπίζω να με επιτρέπεις την οικειότητα, σήμερα βλέπω ένα άλλο άτομο
    πίσω από το ψευδώνυμο «Αυτό Και Το Άλλο» μαχητικότητα, αγγρεσιβιτυ και πύρινος λόγος!
    Αυτά είναι και τα δικά μου στοιχεία, χωρίς βεβαίως τις γνώσεις σου όπως βλέπω και ακούω!
    Αλλα νομίζω καλή μου, ότι όλα αυτά έχουν ένα κάποιο κόστος στην προσωπική μας ζωή,
    ίσος θα έπρεπε να χαμηλώσεις τις στροφές σου, σαν φίλος σε μιλώ, μη με παρεξηγήσεις!
  • παρακαλώ όπως το «όποιος θέλει οπίσω μου ελθείν» να μην παρανοηθεί ποικιλοτρόπως αλλά ακόμα πιο πολύ να μην υπάρξει παρανόηση ως προς το πόσο η οποιαδήποτε παρανόηση θα έκαιγε από μηδέν έως μηδέν κόμμα ένα καρφάκι εκ μέρους μου.
    τόσο εν τέλει τα υπερβολικά λιβανίσματα και λατρείες όσο και οι παντός τύπου βωμολοχίες εμένα με απωθούν και προτιμώ να συνεχίσω να βαδίζω μακριά από λιβανίζοντες και βωμολοχούντες.
  • ευχαριστώ για την φιλική συμβουλή, μ’ αρέσουν οι συμβουλές και να παίρνω και να δίνω.
    αυτά που λέω αν σου φάνηκαν μαητικά και αγκρεσιβ που να δεις και να διαβάσεις τα υπόλοιπα που λέω σε ένα μικρό κύκλο φίλων
    πάντως δεν μου λες κάτι που κι άλλοι δεν μου προτείνουν.
    είναι πολύ αργά όμως. το κόστος ήρθε και την λυπητερή θα την πληρώσω με το ίδιο νόμισμα.
  • Εξαρτάται ποιος είναι ο στόχος σου, οι μάχες κερδίζονται
    στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι στην μάχη!
    Επίσης, δεν πείθεις με τα λόγια κανέναν, αλλα κερδίζεις
    τα πάντα όταν κεντρίζεις το ενδιαφέρον κάποιου για ερευνα.
    Επίσης, η διπλωματία είναι το ισχυρότερο όπλο, ξέρεις.
    Προσωπικά μπορεί να είμαι και πολύ aggressive, αλλα γίνομαι και ο
    γλυκύτερος άνδρας όταν θέλω και πρέπει, business, με φίλους κλπ.
    Ποτέ δεν είναι αργά, αναπροσαρμό σου!
  • Καλό βράδυ, κλείνω
  • καλό σου βράδυ, στο περίπου σίγουρα υπήρχε αλληλοκατανόηση. να θυμάσαι την λέξη ύπαρξη και την ανυπαρξία. αυτά είναι στην ουσία που έχω να προσφέρω για να κεντρίσω το ενδιαφέρον κάποιου για έρευνα,
    ανευ υπό αρχής ΕΙΝΑΙ
    υπό αρχής

  • Agm. said

    Έγραψα ένα κατεβατό απαντών εις όλα και ευχαριστών όλους αλλά ο ¨δαίμων του τυπογραφείου¨ έκανε το θαύμα του και το πέταξε έξω.
    Κρίμα ο κόπος και γιατί ήταν πολύ διαφωτιστικό και σοφό, θα άνοιγε έτι περαιτέρω τους πνευματικούς ορίζοντες όλων μας.
    Ελπίζω αύριο από μνήμης να το ξαναγράψω, ό,τι μπορέσω.
    Λυπάμαι.
    Καλό βράδυ επίσης και ανανεωτικό ύπνο εύχομαι.

  • Βούλγαρης Χρήστος said

    «Βλ. π.χ. Σκυθόπολις όπου εσφαγιάσθησαν εν ψυχρώ και αποκρύφω τα 19 περίπου εκ των 20 εκατομμυρίων ελληνικού πληθυσμού της εποχής εκείνης έως και την γενοκτονία όλου σχεδόν του προκολομβιανού πληθυσμού της Αμερικής (Μάγιας , Ίνκας κ.λ.π.) αλλά και καταστροφής του Σειριογενούς πολιτισμού από τους Ισπανούς θεοκράτας ΅΅
    ΓΕΛΙΟΗΤΩΝ ΤΟ ΝΑΓΝΩΣΜΑ …ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΜΥΘΑΚΙ ΠΕΡΙ ΣΚΥΘΟΥΠΟΛΗΣ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΑΙΓΥΠΤΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ O ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΑΜΥΘΑΚΙ ΓΙΑ 19 ΕΚ ΘΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚοΠΟΑΝΙΣΤΟΣ ,…ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΧΜΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΟΛΜΕΚΟΙ, ΜΑΓΙΑ ΑΤΖΕΚΟΙ ΅΅ΙΝΚΑΣ» ΚΤΛ ΠΕΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΤΟΥ 16ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΗΤΑΝ ΘΕΟΚΡΑΤΕΣ….ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΡΟΛ ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ» ΤΗΝ ΟΥΡ….ΣΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ (ΤΙ «ΚΑΚΟΙ» ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚαΛΥΨΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ!) ΜΟΝΟΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΕΛΙΟΤΗΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

  • Agm. said

    B.
    Παρακολουθείς και κρατάς χαφιεδίστικο αρχείο βλέπω. πανηλίθιε νεογενίτσαρε.
    Ψάξε για τον προϊστορικό πλανητικό ελληνικό Διοσπολιτισμό και να μην τρέφεσαι αποκλειστικά από τον δημοκρατορικό νεοταξίτικο σανό. Εις την Σκυθόπολι, το χριστιανικό ολοκαυτωματικό Άουσβιτς, συγκεντρώνοντο δια βασανισμό και εκτελέσεις Έλληνες εθνικοί από όλα τα διαμερίσματα του γνωστού τότε ελληνιστικού και ρωμαϊκού κόσμου.
    Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο πανελληνισμός επί Ρ.Α. ήτο ο πολυπληθέστερος όλων των γνωστών εθνών και όταν οι Εβραίοι της Ρώμης ήσαν τουλάχιστον 5 εκ. ομιλείς περί Ελλήνων που ήσαν παντού εις όλη την λεκάνη της Μεσογείου και του Ευξείνου Πόντου από τους πανάρχαιους καιρούς.
    Εκεί εις την Σκυθόπολι, μεταξύ Αλεξανδρείας και Αντιοχείας, εστήνοντο τα ιεροταξίτικα λαϊκά δικαστήρια (ξέρετε εσείς τα κομμούνια απ’ αυτά όπως και οι περίφημες Πηγάδες σας που τάς γεμίσατε με άμαχο ελληνικό πληθυσμό εν ονόματι της δημοκρατίας και κατά του φασισμού (νεοταξίτικη ορολογία) αυτή την φορά.)
    Άντε στην σπηλιά σου τώρα να ξεράσης το δηλητήριό σου μπας και ανασάνοις απ’ τις κακίες σου και μην μολύνεις την φιλοσοφία με τα κολουβάχατα ξερατά της διεαστραμμένης σκέψεως και φαντασίας σου.
    Γιατί από κει εσύ πηγαίνεις εγώ έρχομαι και μάλιστα θυμωμένος και εξαπατατημένος. αλλά είχα το ελληνικό φρόνημα και θάρρος να απεξαρτηθώ, .
    Ενώ είσαι ένα ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΝΑΝΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΌς Ή ΜΗ,
    και τοιούτος θα παραμείνεις.
    Επιλογή σου και μοίρα σου.
  • Ο Ελληνισμός αγκάλιασε όλες τις μειονότητες, Αρβανίτες, Αρμένιους, ποντίους,
    κλπ κλπ, όχι τους βουλγαρους, είναι σκατορατσα που μας εχθρεύονται.
    Ο συγκεκριμένος βούλγαρος αδελφέ agm, είναι μια εμμονικη κατίνα
    (κυριολεκτικά κατίνα αν δεις την φωτό του) και βρίζοντας προσπαθεί
    να ξεράσει κάτι, αλλά τι κρίμα, όλοι οι επισκέπτες τον γραφουν στους όρχεις τους!

  • ΠΑΝΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΗΝ said

    Μπουρδολόγε και ανθέλληνα Σουηδέ δεν είναι ακριβώς έτσι………….
    Δεν σας εχθρεύονται εσάς τους Βίκινγκς, άμυνα της ανθρωπότητας είναι απέναντι σε αιμοσταγείς και ψυχασθενείς βάρβαρους λαούς σαν και εσάς….
    Εσείς και οι τούρκοι το αφήσατε το στίγμα σας στην ανθρωπότητα….

  • Agm. said

    1.
    Παίδες Ελλήνων.
    Δεν είναι κολακεία ούτε υποκρισία οι έπαινοί μου αλλά αυθόρμητος όσο και αξιολογημένη ευ-γνωμοσύνη και ευ-χαριστία προς συναντιλήπτορας,
    τόσο προς την (ως προς το ήθος Αρτεμισίαν και Μπουμπουλίνα) κυρίαν ¨Αυτά και τα άλλα¨
    όσον και τον γλαφυρόν ΤΗΕΟ
    και τον ακάματον συμμαχητήν των ολυμπίων πνευματικών πτήσεων Ζάγκλον.
    Παν μέτρον άριστον λοιπόν. Ούτε αχαλίνωτος ενθουσιασμός και έπαρσις ούτε άναρχος και μηδενιστική απελπισία. Δεν είναι ελληνικόν αυτό αλλά βάρβαρον ήθος.
    Ο Σωκράτης έλεγε εξ ιδίας εμπειρίας ότι το φιλοσοφικόν αγώνισμα και πεδίον απαιτεί πολύ περισσοτέραν ανδρείαν από ότι το πεδίον τη μάχης.
    Ο Θησεύς (μα-θητεύς, μα-θητεία, μά-θησις) εξάλλου δια της ατρομήτου σκέψεως-μίτου της Αριάδνης (=Αρείας διανοίας τουτέστιν μαχητικής και αποφασιστικής) εφόνευσε τον Μινώταυρο (πρβ. λ. ταύρ-ος και τέρ-ας) του ανθρωποθυσιαστικού κακού
    και εξήλθεν νικητής από τον Λαβύρινθον της δεισιδαμιονίας και της θρησκοληψίας
    καταστήσας τον μίτον αυτόν του ορθολογισμού δωρεάν κτήμα και απελευθερωτικόν επιστημονικόν όπλον όλης της ελευθέρας ανθρωπότητος.
    Δεδομένου ότι το προϊόν της θρησκείας είναι ένα αργό, ύπουλο και διαβρωτικό δηλητήριο του πνεύματος και ηθική λέπρα της ψυχής. Η δε φιλοσοφία είναι το μόνον θείον αντίδοτον εις αυτήν την πλέον ευρέως διαδεδομένη και καθιερωμένην (αβρααμικήν κυρίως) νόσον της ανθρωπότητος.
    Προς τούτοις και δικαιολογημένως υπάρχουν και κόκκιναι τινες γραμμαί, γραμμαί αίματος που οδηγούν ιστορικώς και υπερφυσικώς εις τον γενάρχην της ελληνικής και λευκής φυλής του ανθρωπομόρφου και φιλανθρώπου Διός (ελεύθερα και ισότιμα τέκνα θεών)
    όπως και αι αντίστοιχοι άλλαι που οδηγούν δια του πατρός Αβραάμ τους δούλους Κυρίου εις το άπληστον στόμα του τεκνοφάγου μισανθρώπου ερπετικού Κρόνου.
    Γι αυτό και ενστικτωδώς και παρορμητικώς ο αρχαίος Έλλην επίστευε εις το τρίπτυχον:
    Πατρίς (η ιερά χώρα, γη των προγόνων και των πατέρων θεών)
    Εθνική παράδοσις (συπεριλαμβάνονται έθιμα, θρησκεία, θεοί αρχαίοι και νέοι, αυτόχθονες και εισαγόμενοι, ακόμα και ο αθεϊσμός ως φιλοσοφική σύλληψις όπως ο άγνωστος θεός) και
    Οικογένεια ( η δι αυτής συνέχεια και διαώνισι της γραμμής αίματος της φυλής και εκάστου θεού.)
  • χάρηκα πολύ με το διάλογο ήταν εποικοδομητικός όμως όπως είπα και στον φίλτατο Από Πλατεία Βάθης πιο κάτω θα αποφύγω να επεκταθώ με σχόλια μεγάλα και κατ’ εμέ απαντήσεις σημαντικές σε άλλα ίσοποσα σημαντικά σχόλια μερικών από εσάς.
    το μόνο που θα πω εδώ κλείνοντας είναι πως όποιος/α επιθυμεί να επεκταθεί και νιώθει πως εδώ θα το παρακάνει μιας κι όλοι επεκταθήκαμε επαρκώς, αν θέλει είτε ας προτείνει το δικό του ή άλλου ιστολόγιο να μιλήσουμε εφόσον το θεωρούμε απαραίτητο. υπάρχει και το δικό μου ιστολόγιο όπου κάποιες απόψεις τις μάζεψα εκεί σε μία ανάρτηση.
    περί Κρόνου που λέει ο Agm, ο Κρόνος τουλάχιστον ο πλανήτης έχει πολλή κρυφή ιστορία κι άγνωστα χαρακτηριστικά. ομοίως και η Σελήνη. δεν δύναμαι να γνωρίζω παρά μόνο αυτά που η διαίσθηση σχετικά με την ορθότητα των απόψεων που βρίσκω όμως με ό,τι μου παρέχει η διαίσθηση μπορώ να εκφέρω άποψη.
    δεν ήταν όμως πάντα έτσι τα πράγματα ερπετικά με βάση αυτή τη διαίσθηση, ή ήταν όσο ήταν και ο άνθρωπος ως βιολογικό σώμα γεμάτος παράσιτα και νανοπαράσιτα που επηρρεάζουν έως και το πνεύμα του.
    αυτά. και αποχωρώ από το παρόν ποστ με τις καλύτερες αναμνησεις φιλοσοφικού διαλόγου.

  • THEO said

    Ησ 10:20 · Ευρεθην παρα των μη ζητουντων με, εφανερωθην εις τους μη ερωτωντας περι εμου
  • «Αυτό Και Το Άλλο» είναι απόλαυση να διαβάζω φιλοσοφικούς
    διαλογους και ιστορικά γεγονότα από σένα και τον φίλο agm!
    Να μη σε χάσουμε, να είσαι μαζί μας και να μας τα λες.
    Οι Ολύμπιοι να σε χαρίσουν αυτό που ζητάς στην ζωή.

  • Agm. said

    2
    Το φιλοσοφείν είναι ο χαρακτήρ, το θείον φρόνημα και το προμηθεϊκόν θράσος, των συνειδητών Ελλήνων
    ενώ έξω μαίνεται η πυρακαγιά της Κρίσεως των εμπρηστών της Αλήθειας
    και ο νεοβάρβαρος οίστρος του μίσους των αποστατών του Κάλλους.
    Θυμίζει σκηνικό σωκρατικού δεσμωτηρίου όπου συναντώμενοι μελλοθάνατοι και τεθλιμμένοι της ιδέας βακχεύονται εν τη φιλοσοφική συνουσία της υψηλής Διαλεκτικής. Και πετούν κατάμουτρα των πυλών του θανάτου τον αιθερικό ύμνο της αθανασίας.
    .
    Τι μεγαλείο ψυχής και οποία αναίμακτος προσφορά εις την μεγάλην ιδέαν του ανθρώπου!
    Εκάς οι βέβηλοι, οι παρακμίαι και οι κρόνειοι μαστροποί του λόγου! .

  • Βούλγαρης Χρήστος said

    Agm. said
    Μαΐου 7, 2016 στις 1:11 μμ
    B.
    Παρακολουθείς και κρατάς χαφιεδίστικο αρχείο βλέπω. πανηλίθιε νεογενίτσαρε.
    ΤΥΠΙΚΟ ΝΑΖΙΓΕΛΑΔΙ AGM ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΛΠΟΥΜΠΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΔΕΣΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ….ΕΠΕΙΔΗ ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΖΙΤΡΟΛ AGMΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ 3 ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΝΨΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ The Roman Empire and the Indian Ocean: Rome’s Dealings with the Ancient Kingdoms of India, Africa and Arabia
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΑΓΓΡΑΜΑΤΟ ΝΑΖΙΤΡΟΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΘΑ ΗΞΕΡΕ ΚΑι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΓΕΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ ΠΡΟΙΟΙΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΒΙΚΚΙΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΟΣΜΕΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡΠΟΛ …ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΠΠΑΓΕΛΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΣ ΦΟΡΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ «ΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ΅΅ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΅΅ΠΟΣΤΟ΅΅ ΤΟΥ….ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΙΩΣ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΤΟΥ ΕΞΑΣΚΟΥΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ΅΅ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΠΤΟΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ—
  •  
  • Γαμώ τον χάρο!
    Ψόφα ρε πούστη!

  • @Σχολιαστές,
    Αν σβήνετε τα δικά μου υβριστικά σχόλια,
    να σβήσετε και του αλήτη βούλγαρου που βρίζει το σπίτι μου.
  • passato la fiesta said


  • Βούλγαρης Χρήστος said

    Το σχόλιό σας θα ελεγχθεί πρώτα από συντονιστή.
    Στέργιος Ζαγκλάρας said
    Μαΐου 7, 2016 στις 9:12 μμ
    @Σχολιαστές,
    Αν σβήνετε τα δικά μου υβριστικά σχόλια,
    να σβήσετε και του αλήτη βούλγαρου που βρίζει το σπίτι μου.
    Εχει πλάκα το σουηδοναζί…εν φτάνει που βγάζει από το στόμα ότι οι φυσιολογίκοι άνθρωποι βγάζουν από το τον πισίνο κάνει και υποδείξεις…δεν πάει μέχρι το κόσοβο για να δεί και τα ξαδελφάκια του για να ηρεμήσει λίγο;χώρια που θα κανονίσει και τις «δουλίες» του…και όλοι ξέρουμε τι είδους «δουλιές» «λαμβάνουν χώραν εις Κοσόβου (Κότσυφα) Πέδιον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου