Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ "ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ  Ο Μέγας Αλέξανδρος περιφρονούσε τις ηδονές των γυναικών -Η πραγματική σχέση του με τον Ηφαιστίωνα μέσα από ιστορικές πηγές
Καταρχήν
α)Στους αγώνες π.χ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι αγωνιζόμενοι συμμετείχαν γυμνοί  (για αυτό και δεν επιτρέπονταν να παρακολουθούν οι γυναίκες) Άρα ο Αλέξανδρος και ο Πατροκλός δεν έκαναν τίποτα το περίεργο όταν έκαναν αγώνα δρόμου γύρω από τον τάφο του Αχιλέα όπως υπαινίσεται ο "συγραφέας" του "άρθρου"


β) Το γεγονός ότι δεν κυνηγούσε κατά το λαικώς λεγόμενο ότι "φορούσε φούστα"  ( αν αυτό δεν είναι απόλυτο όπως θα φανεί παρακάτω) δεν σημαίνει οτι ο Αλεξάνδρος ο Γ! της Μακεδονίας (ο "κανονικός" τίτλος του Μεγάλου Αλέξανδρου) είχε όπως θα έλεγαν το 19ο αιώνα "τούρκικα γούστα"
γ) Ο "συγραφέας" του εν λόγου "άρθρου" επικαλείται πολύ τους "Δειπνοσοφίστές" οι οποίοι ήταν με τα σύχρονα δεδομένα συζήτησεις καφενείου (έστω και φιλολογικού, άλήθεια θα έγραφε ο "συγραφέας" την 20 αιώνα με βάση αυτά που συζητούνται στα καφενεία;)και δεν αναφέρει άλλες οι οποίες έχουν διαφορετικά στοιχεία  π.χ.Πλούταρχος ο οποίος αναφέρει το περιστατικό στο οποίο  ο Αλέξανδρος είχε απορίψει την προσφορά σε αυτόν δύο αγοριών για "τούρκικα γούστα".. Επίσης ο "συγράφεας" του άρθρου "ξεχνά" "ενοχλητικά" για αυτόν γεγονότα όπως π.χ. ότι ο Αλεξάνδρος είχε ένα εξώγαμο παιδί (τον Ηρακλή, από την πρωήν σύζυγο του αντίπαλου του Μέμνονα) ή ότι η Ηφαιστιάδα έβλεπε "με μίσο μάτι" την Ρώξανη(πόσο μάλλον δεν τον παρακαλούσε να κάνει έρωτα μαζί της)
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: o Μέγας Αλέξανδρος ΔΕΝ περιφρονούσε τις γυναίκες όπως φαίνεται και απο την συμπεριφορά του απέναντ στις γυναίκες της οικογένειας του Δαρείου Γ! , αν κάποίοι όμως αξίζούν περιφρόνησης είναι ο "συγραφέας" του "άρθρου" για την τουλάχιστον ΕΩΛΗ μεθοδολογία του και το Athens Voice που το δημοσιέυσε ,και το όποιο έτσι και αλλιώς ποτέ δεν το θεώρουσα σοβαρό εντύπο και το όποιο από ότι φαίνεται είναι πρόθυμο να δημοσιεύσει ότιδήποτε μήπως και πουλήσει ένα αντίτυπο παραπάνω...Μιλάμε για ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΟ ΟΛΚΗΣ!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου