Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΦ ΜΟΛΟΤΟΦ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ..ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ .


ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΥ ΜΑς ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΦ ΜΟΛΟΤΟΦ ΕΝΩ ΞΕΧΝΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΡΑΓΕ Η ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΑΕΙς …
….Την περίοδο από τον Ιούνη έως τον Αύγουστο του 1939 πραγματοποιήθηκαν μια σειρά διαπραγματεύσεις μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας, κατά τις οποίες η πρώτη υποσχέθηκε να σεβαστεί την ακεραιότητα της βρετανικής αυτοκρατορίας, η δε δεύτερη παραχώρησε στο Χίτλερ ελευθερία κινήσεων στην Ανατολή. Οι συνομιλίες περιστράφηκαν γύρω από δύο κυρίως άξονες: α) τον καθορισμό σφαιρών επιρροής και β) τη διπλωματική απομόνωση της ΕΣΣΔ.
Ο Harold Ickes, επιτετραμμένος των Εσωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, έγραφε την εποχή εκείνη στο ημερολόγιό του: «Η Αγγλία ήλπιζε να προκαλέσει σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία και να μη διακινδυνέψει η ίδια [...] Η Γαλλία θα αναγκαστεί επίσης να απαρνηθεί την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προς όφελος της Γερμανίας, ελπίζοντας να τη δει να εμπλέκεται σε πόλεμο με τη Σοβιετική Ενωση».
H. L. Ickes: «The Secret Diary of Harold Ickes», τ. 2, 1936 – 1939 (London: Weindenfeld & Nicolson, 1955), page 704.

Και ενώ η Γερμανία προήλαυνε προς ανατολάς και ούτε μια τουφεκιά δεν είχε ριχτεί από πλευράς των Συμμάχων, παρότι «επισήμως» της είχαν ήδη κηρύξει τον πόλεμο (ο λεγόμενος «παράξενος πόλεμος»), έλαβε χώρα η σοβιετοφινλανδική σύρραξη. Στο πλευρό της κυβέρνησης της Φινλανδίας (η οποία σημειωτέον συντάχθηκε στη συνέχεια με τις δυνάμεις του άξονα) έσπευσαν όλοι: Αγγλία, Γαλλία, ΗΠΑ και φασιστική Ιταλία συνέδραμαν με στρατιωτικό υλικό, ενώ παράλληλα προετοιμαζόταν και η αποστολή εκστρατευτικού σώματος. Το τελευταίο δεν έφτασε ποτέ αφού επήλθε η νίκη του Κόκκινου Στρατού.
Ενα γκολικό δημοσίευμα του 1943 θα σχολιάσει σχετικά με την υπόθεση: «Στα τέλη του 1939-1940 αποτυγχάνει η πολιτική και στρατιωτική συνωμοσία των Τσάμπερλεν και Νταλαντιέ που σκοπό είχε να προκαλέσει μια ανατροπή της κατάστασης σε βάρος της Σοβιετικής Ενωσης και να μπει τέλος στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην αγγλογαλλική συμμαχία και τη Γερμανία μέσω ενός συμβιβασμού και μιας αντι-Κομιντέρν συμμαχίας. Η συνωμοσία αυτή συνίστατο στην αποστολή ενός αγγλογαλλικού εκστρατευτικού σώματος για να βοηθήσει τους Φινλανδούς και η επέμβασή του θα προκαλούσε μια εμπόλεμη κατάσταση με τη Σοβιετική Ενωση».
Aποσιωπούνται ι οι αλλεπάλληλες ειρηνευτικές προσπάθειες της ΕΣΣΔ, που έλαβαν χώρα στην αυγή του πολέμου. Ενδεικτικά μόνο : Το Μάρτη του 1939 η σοβιετική κυβέρνηση πρότεινε στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Πολωνία, στη Ρουμανία και στην Τουρκία τη σύγκληση διάσκεψης με αντικείμενο την αντιμετώπιση μιας ενδεχομένης γερμανικής επίθεσης. Η Αγγλία αρνήθηκε και η διάσκεψη δεν έγινε ποτέ. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν και η νέα πρόταση της ΕΣΣΔ στις 27 Μάη προς Γαλλία και Αγγλία για την οργάνωση ενεργούς αμοιβαίας βοήθειας εναντίον κάθε επιθετικής ενέργειας στην Ευρώπη. Το ίδιο και στις 23 Ιούλη. Επίσης, το Μάη του 1939, η ΕΣΣΔ προσέφερε στρατιωτική βοήθεια στην πολωνική κυβέρνηση σε περίπτωση πολέμου. Η απάντηση της τελευταίας υπήρξε αρνητική (ενώ ταυτόχρονα επικροτήθηκε από τη Γαλλία και την Αγγλία). Οι προθέσεις των «Δημοκρατιών» -όπως διαπιστώσαμε ήδη- ήταν άλλες.
Επίσης, γνωστοποιούν τις «φιλικές σχέσεις Χίτλερ – Στάλιν που επισφραγίστηκαν με τον από κοινού διαμελισμό της Πολωνίας».
Για να γίνει πειστική αυτή η εκτίμηση, σκοπίμως υποβαθμίζεται ως προς τη σημασία άλλα και το περιεχόμενό της η Συμφωνία του Μονάχου μεταξύ Γαλλίας, Αγγλίας, Γερμανίας και Ιταλίας, η οποία είχε προηγηθεί. Αλλωστε, η Συμφωνία του Μονάχου ήταν η διπλωματική πλευρά της επιδίωξης των «Αστικών Δημοκρατιών» η Γερμανία να είναι ο εισβολέας στην ΕΣΣΔ.
Με την απόκρυψη όλων των ιστορικών δεδομένων που παραθέσαμε, στη συνείδηση των ανθρωπων διαστρεβλώνεται ο -αναγκαστικός για την ΕΣΣΔ- αμυντικός χαρακτήρας του Συμφώνου «Μολότοφ – Ρίμπεντροφ».
Το γεγονός ότι η σοβιετική πολιτική ήταν «κατά κύριο λόγο αμυντική, βασιζόμενη στο φόβο μιας ενδεχόμενης επίθεσης των Συμμάχων ή άλλων σχετιζόμενων δυνάμεων», επιβεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, από πληθώρα διπλωματικών πηγών και αρχειακού υλικού της εποχής.
Οι δε πολεμικές προετοιμασίες της Βρετανίας εναντίον της ΕΣΣΔ σε περίπτωση εμπλοκής της τελευταίας σε πόλεμο με τη Γερμανία είναι επίσης καταγεγραμμένες με σαφήνεια και λεπτομέρεια στα αρχεία του Foreign Office.
Το Σύμφωνο «Μολότοφ – Ρίμπεντροπ» ήταν το μοναδικό μέσο άμυνας που είχε απομείνει στη Σοβιετική Ενωση δεδομένων των συνθηκών. Εξασφάλισε στη χώρα 21 πολύτιμους μήνες ειρήνης, που κατόπιν αποδείχτηκαν ανεκτίμητοι στην πολεμική της προετοιμασία ενόψει της αναπόφευκτης γερμανικής επίθεσης.
Οι ρωσσοι αμυνθήκαν υπερ. βωμών και εστιών ήταν πατριωτικος πόλεμος . .
Γιατι νομίζετε ότι εξαπολυθεί Επίθεση τωρα εναντίον της Ρωσίας ? Η Ιστορία επαναλαμβάνεται ?
Ποιες είναι εκείνες οι δυναμεις σήμερα που επιθενται στην Ρωσία και την βαζουν εμπαργκο ?
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει θέσει τα τελευταία χρόνια την καλλιέργεια του ρωσικού πατριωτισμού στο κέντρο της πολιτικής του.
«Η νίκη επί του ναζισμού επιτεύχθηκε με τίμημα τεράστιο αριθμών θυμάτων και δεινών. Και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να λησμονήσει ή να χειραγωγήσει για πολιτικούς λόγους τη συμβολή του λαού μας στη σωτηρία του κόσμου από τις απειλές υποδούλωσης στον φασισμό», εχει δηλωσει ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.
Ρε μπας και είναι μπολσεβίκος ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου