Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΓΙΟΣΟΦΗΤΗΣ

Πέτρος Μ. είπε

Ξέρετε πιο είναι το πρόβλημα της Ελλάδας (εκτός από τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή);
Οι λαθρομετανάστες. Φαίνεται πολύ χρυσαυγίτικο αυτό, αλλά έτσι είναι και θα σας εξηγήσω και το λόγο, μήπως και το καταλάβουν οι κυβερνώντες μας.
Έχουμε 2 εκ. λάθρο, καθένας παίρνει κατά μέσο όρο 300-400 Ευρώ το μήνα (ακόμα και ο των φαναριών, 1 Ευρώ την ώρα θα το βγάλει). 400 Ευρώ το μήνα, δηλαδή 800 εκ., 10 δις το χρόνο. Αυτοί δεν πάνε σε ταβέρνα, αλλά ούτε σε φούρνο ή ψιλικατζίδικο, τρώνε ότι βρουν, άλλοι τρώνε και μένουν εκεί που εργάζονται κλπ. Και δεν είναι μόνο η Μανωλάδα.
Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στις οικογένειές τους, στο Πακιστάν, στο Μπαλκλαντές (και δεν τους κατηγορώ για αυτό).
Κάθε χρόνο φεύγουν λοιπόν 10 δις, χωρίς αντίστοιχη εισροή. Φεύγουν από τη χώρα μας 10 δις και δημιουργείται έλλειψη ρευστού.
Τί θα γίνονταν εάν αυτά τα 10 δις πήγαιναν σε Έλληνες; Και θα ήταν 15, λόγω κατώτερου επιτρεπώμενου βασικού μισθού. 15 δις το χρόνο, θα έκαναν τον κύκλο τους στην Ελληνική οικονομία, αντί να φεύγουν 10 δις. Τα χρήματα αυτά δεν θα πήγαιναν Ελβετία, αλλά θα έκαναν τον κύκλο τους στην Ελληνική οικονομία. Θα εκτινάσσονταν η οικονομία μας στα ύψη και αντίστοιχα θα μηδενίζονταν η ανεργία.
Σκέψου το, αυτό το λέει ένας αριστερός, ένας που έζησε μετανάστης στη Γερμανία (αλλά όχι λάθρομεταναστης).
15 δις Ευρώ το χρόνο, θα έκαναν τον κύκλο τους στην Ελληνική αγορά, αντί να φεύγουν 10 δις Ευρώ. Και μερικά δις θα πήγαιναν και στην εφορία, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Dakota είπε

Σωστά τα λες,αλα και εδώ έχουμε πρόβλημα.Εγω είμαι νόμιμος μετανάστες επι 20χρονια,επένδυσα όλα τα χρήματα στην Ελλάδα.Αλα στη περιοχή που ζούμε όλα τα χρόνια παρατηρώ ότι και έλληνες κτηματιες έχουν συμφέρον να προσλαμβάνουν τον λαθρομετανάστες.εγω πολλές φορές εχω ρωτήσει ,γιατί δεν περνετε Ελληνες η νόμιμους;και απάντηση:για αυτο ότι ήμαστε Ελληνες-οι άνθρωποι του συμφέρον,στον λαθρο για συγκομιδή ελιές φέτος δώσανε μεροκάματο-15 ευρώ ,του νόμιμου μεροκάματο με εργοσημο-35 ευρώ,στον Ελληνα περισσότερα.Και ακόμα -ας θα κατεβούν και Ελληνες άνεργοι για συγκομιδή ,γιατί πραγματικά δεν είδα στα ματιά μου ούτε έναν Ελληνα άνεργο να έρχεται στο χωριό μας αυτά τα χρόνια.Και σε μικρό μου χωριουδάκι προσλαμβάνουν πάνω από 100 λαθρομετανάστες από Μπανγκλαδες!Και ξέρουν όλοι !Αλα συμφέρον.Και ακόμη-στο χωριό περισσότεροι ψηφίσουν ΝΔ.Οποτε,τι άλλο να πω…

  • dimitrios agiasofitis είπε

    Δεν είσαι νόμιμος μετανάστης. Οι νόμιμοι μετανάστες έρχονται με διακρατικές συμφωνίες και χορήγηση βίζας. Είσαι παράνομος,ποινικός. Όταν θα έρθουν ”εκείνοι που πρέπει” θα δουλέψεις την τιμωρία σου με αλυσίδες στην Εθνική οδοποιία και μετά θα απελαθείς,πληρώνοντας τον εισιτήριο επιστροφής σου. Μέχρι τότε…
    Έρρωσθε οι μη λάθρο,
    Δημήτριος Αγιασοφίτης

  • Eleni είπε

    Σέ ποιές ἐλιές πῆγαν καί δούλεψαν γιά 15 € οἱ λαθρομετανάστες ;
    Γιά πές μας νά μάθουμε !
    Γιατί σέ ὅσες περιοχές ξέρω ἐγώ, δέν πήγαιναν γιά λιγότερα ἀπό 50€ (ἀκατέβατα) καί μάλλιστα πῆραν καί τενεκέδες μέ λᾶδι καί τό πουλοῦσαν εἴτε ἐδῶ ἤ στίς χῶρες τους !
    Νά μάθουμε λοιπόν σέ ποιούς ἐλαιῶνες πῆγαν καί δούλεψαν ΠΡΟΣΕΞΕ πῆγαν καί δούλεψαν …. ὄχι ἀπλῶς πρότεινε μεροκάματο ὁ ἐργοδότης !
    Ἐπίσης, διευκρίνησέ μας …. ποιός ἀλλοδαπός λαθρομετανάστης ἦλθε ἐδῶ μέ χρήματα καί μάλλιστα – ὅπως λές – τά ΕΠΕΝΔΥΣΕ … γιατί ἐκτός ἀπό μερικούς Ἄραβες, Σύριους, Αίγύπτιους …. ὅλοι οἱ ὑπόλοιποι δέν εἶχαν οὔτε βρακί στόν κῶλο τους , ὅταν ἦλθαν !
    Ἦλθες λοιπόν ἐδῶ …. εἶχες χρήματα πού τά ἐπένδυσες … καί ἐργάζεσαι στό μάζεμα τῶν ἐλιῶν !
    Μᾶλλον δέν σοῦ ἔμαθαν καλά τί καί πώς πρέπει νά τό πῇς !
    Ὅσο γιά τούς Ἕλληνες, οὐδέποτε ὑπῆρξαν ρατσιστές ! Τό νά ἀγαπᾶς τούς ὁμοεθνεῖς σου περισσότερο ἀπό τούς μουσαφίρηδες καί δή τούς ξέμπαρκους … δέν ἀποτελεῖ στοιχεῖο ρατσισμοῦ ! Γιατί , μ’ αὐτό τό σκεπτικό πιό ρατσιστές ἀπό τούς λαθρομετανάστες (νόμιμους … παράνομους …. ἀδιάφορο) δέν ὑπάρχουν !
    Καί μόνο πού ψωνίζουν ἀπό ὁμοεθνεῖς τους … μόνο πού σέ μιά δουλειά κουβαλοῦν ὁμοεθνεῖς τους καί ὁ κάθε Ἕλληνας πού τολμᾶ νά πάῃ γιά δουλειά δέν μπορεῖ νά σταυρώσῃ μεροκάματο …. φθάνει γιά νά ἀποδειχθῇ τό ρατσιστικό τους μένος !

  • λολ! είπε

    Dimitrie, πάει, έχεις τρελλαθεί τελείως μου φαίνεται!!! :D

  • Πέτρος Μ. είπε

    Το ζήτημα είναι τί κάνει το κωλοκράτος για αυτό, τί κάνει η πολιτεία. Γιατί να επιτρέπει στους εργοδότες να απασχολούν ανασφάλιστους.
    Ωραία λοιπόν, θα έπρεπε να διπλασιάσουν τα μεροκάμματα. Ε και; Ποιανού πρόβλημα είναι αυτό;
    Τον κύκλο στην Ελληνική αγορά θα έκαναν λοιπόν 20 δις, 25 δις, λες να ήταν αρνητικό αυτό για το μέσο Έλληνα; Οι εργοδότες θα αναγκάζονταν να πουλάνε πιο ακριβά, ποιον θα πείραζε, αφού θα υπήρχε το χρήμα; Τώρα και 2 Ευρώ να μου πουλήσουν τη φράουλα το κιλό, εγώ δεν μπορώ να την αγοράσω. Θα έβγαζαν και λιγότερο κέρδος, ε και; Τί κάνει η πολιτεία για την εργασία των λάθρο, για την ανασφάλιστη εργασία;

  • stergdoc είπε

    Δημήτριος Αγιασοφίτηs
    Τι κακο σου ειπε ο ανθρωπος ( Dakota είπε.Μαΐου 8, 2013 στις 9:48 πμ) και του απαντας ετσι?Και μαλιστα τον απειλεις απο πανω. Φανταζεσαι οτι με την συμπεριφορα σου αυτη οτι εξυπηρετεις τα συμφεροντα της πατριδας/ Και αν “ναι” γραψε με ποιο τροπο για να σε καταλαβουμε.Που διαφωνεις και που γραφει ψεμματα να μας πεις.Δεν συμπεριφερονται οι εχοντες ταυτοτητα ελληνικη καθε αλλο παρα “Ελληνικα”????Διαφωνεις? Μη αρχισω και σε παω μεχρι το βραδυ.Να απειλεις την οικογενεια σου και οχι τον κοσμο που εργαζεται στην πατριδα ΜΟΥ εντιμα.Αιντε απο εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου