Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ένα Σχόλιο to “Περί Προφητειών. Η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από “θαυματοποιούς” και θαύματα για να πείσει…”

Ένα Σχόλιο to “Περί Προφητειών. Η Ορθοδοξία δεν έχει ανάγκη από “θαυματοποιούς” και θαύματα για να πείσει…”

  1. ΙΩΑΝΝΗΣ είπε

    1. Προφητείες υπάρχουν πριν την γέννηση του Χριστού.
    2. Οι μετέπειτα “προφητείες” είναι στην πραγματικότητα προρρήσεις.
    3.Οι προρρήσεις προειδοποιούν τον κόσμο για γεγονότα με την λογική όμως ότι αν μετανοήσουν τότε οι προρρήσεις για άσχημα γεγονότα δεν θα πραγματοποιηθούν. Και αυτό επειδή οι προρρήσεις προειδοποιούν για το που θα καταλήξουν οι καταστάσεις λόγω της αμαρτίας και της αποστασίας των ανθρώπων και όχι λόγω κάποιου σχεδίου του Θεού. Αυτό φυσικά ισχύει λόγω του Αυτεξούσιου
    4.Η μετάνοια αλλάζει το σχέδιο του Θεού ( σύμφωνα με τους Αγίους μας)
    5. Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε ” Μην ανησυχείτε για το αύριο γιατί ήδη το σήμερα έχει αρκετά προβλήματα”
    6.Όσοι στηρίζουν τη ζωή τους γύρω από προρρήσεις ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΜΜΕΝΟΙ επειδή:
    α. Κανένας δεν ξέρει πότε θα πραγματοποιηθούν
    β. Η ζωή δεν είναι η προσμονή για κάτι που πιθανόν να συμβεί αλλά το “τώρα”.
    γ. Αν κάποιος πεθάνει τότε αυτομάτως έχει γίνει και “Κρίση και Δευτέρα Παρουσία” για αυτόν.
    7. Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΙΣΣΟΡΡΟΠΟΙ τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια που διαδίδουν φήμες για πολέμους πείνες σεισμούς λοιμούς και καταποντισμούς. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ( αυτολεξεί). Γιατί αντί να δίνουν ΕΙΡΗΝΗ και ΑΓΑΠΗ που είναι η ίδια η Ορθοδοξία πανικοβάλλουν τον κόσμο. Παράδειγμα : Iερέας περυσι τον Μάιο ζητούσε από γονείς να μη στείλουν στα φροντιστήρια τα παιδιά τους και τα χρήματα να πάρουν τρόφιμα επειδή θα ξεκινούσε παγκόσμιος πόλεμος τον Ιούνιο ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ. Σκεφτείτε αν έστω και ένας πατέρας ή μάνα στέρησε στο παιδί του τη δυνατότητα να σπουδάσει ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΝΟΣ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΥ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ.
    Το χειρότερο πάντως είναι ότι υπάρχουν πολλοί θρησκόληπτοι που ακόμα και τώρα πιστεύουν ότι ο Θεός είναι τρομοκράτης και με αυτόν τον τρόπο και ζούνε φοβούμενοι καθημερινώς για τα πάνδεινα αλλά πλανεύοντας και άλλους να τους πιστέψουν.
    Όσοι δίνουν ημερομηνίες είναι πλάνοι. Όσοι δίνουν τρόμο , φόβο και πανικό δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Είναι θρησκόληπτοι . βλαμμένοι και σίγουρα με πολύ χάλια ντύσιμο και χτένισμα σαν κάτι κυράτσες που έχουν κάνει την Ορθοδοξία στο μυαλό τους “ντέφι στα πανηγύρια”….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου