Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΡΕΖΙΛΕΜΑ ΤΗΣ ΝΚ

  • ΟΤΑΝ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΦΤΥΝΑΝ (!!!!) ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ said

    Να τι λέει για το θέμα αυτό, ο Ι. Μπήτος στην σελίδα 164 του βιβλίου του «ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΤΤΙΛΕΣ»:
    «Η αποχώρηση της μεραρχίας έγινε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες χλεύης και ταπείνωσης τόσο από τουρκικής πλευράς όσο, δυστυχώς και από Ελληνοκυπριακής πλευράς, ανευθύνων στοιχείων. Τα τούρκικα αεροσκάφη, κατά την επιβίβαση των τμημάτων της μεραρχίας επί των πλοίων, πετούσαν χαμηλά πάνω από τα πλοία και έτσι προκαλούσαν άνευ λόγου, την αποχωρούσα ελληνική δύναμη.
    Επίσης κατευθυνόμενα ελληνοκυπριακά ανεύθυνα στοιχεία εχλεύαζαν τους άνδρες της αποχωρούσης μεραρχίας. Δυστυχώς τέτοια ταπείνωση περίμενε την επίλεκτη και υπερήφανη ελληνική στρατιωτική δύναμη, που είχε στείλει στην Κύπρο η Ελλάδα για να σώσει την Κύπρο.
    Πολλοί είναι εκείνοι που κατέθεσαν με πόνο ψυχής την άποψη τους για την ένδοξη Ελληνική Μεραρχία. Ένας από αυτούς, ο φιλόλογος και ιστορικός Σάββας Παύλου, έγραψε στις 14 Ιουλίου του 1997, στην εφημερίδα της Κύπρου «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ» και τα εξής συγκλονιστικά:
    «Κι αν κορυφαίο γεγονός αυτής της λανθασμένης στάσης ήταν η ενέργεια της χούντας να αποσύρει την ελληνική μεραρχία μετά την κρίση της Κοφίνου το 1967 εξ ίσου σημαντική ήταν και η στάση και η συμπεριφορά που κράτησαν αρκετοί φορείς, άτομα και συσπειρώσεις της κυπριακής κοινωνίας αυτής της περιόδου.
    Που αντιμετώπισαν επιθετικά, περιθωριοποίησαν και λοιδώρησαν την ελληνική μεραρχία, προσπάθησαν να δημιουργήσουν χάσμα μεταξύ αυτής και της κυπριακής κοινωνίας, να την αντιμετωπίσουν ως ξένο σώμα, να προσβάλουν και να ταπεινώσουν τα μέλη του ελληνικού στρατιωτικού σώματος».
    • Ουγκ, Εντ Τόταλ Ελλάδος Ιφ Λαχει Να 'Ουπ said

      Περί της ταμπακιέρας σύντροφε:
      ΠΟΙΟΣ ήταν ο κουμουνιστής που κρέμασε τον ΒΑΓΟΡΗ;;;
      Κάποιος Εγγλέζος ονόματι Τζον Χάρτινγκ;;;
      (διακεκριμένο στέλεχος του ΚΚ Βρετανίας)
      ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΚΟΦΙΝΟΥ;;;
      Οι κουμουνιστές (του Γρίβα);;;
      ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΠΡΟ;;;
      Οι κουμουνιστές (του Παπαδόπουλου);;;
      ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ;;;
      Ο κουμουνιστής Σαμψών Γεωργιάδης;;;
      Σε κλίμακα από 1 έως 10, ΠΟΣΟ κουμουνιστές ήταν οι Μπονάνος, Αραπάκης;;;
      Στην ίδια κλίμακα, ΠΟΣΟ κουμουνιστή τον κάνεις τον Ανανστασιάδη;
      Για πες, για πες…
    • ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...........GAYροι said

      Ωστόσο, όπως αποκαλύπτεται σήμερα από έγγραφα των αμερικανικών κρατικών αρχείων, η κάθοδος του Γρίβα και της Μεραρχίας στην Κύπρο είχε αποφασιστεί με την παρότρυνση των ΗΠΑ και την ανοχή της Τουρκίας.
      Κύρια αποστολή της Μεραρχίας ήταν να αποτρέψει τον κίνδυνο κομμουνιστικοποίησης της Κύπρου.
      Ηταν η εποχή που προετοιμάζονταν οι συνομιλίες για λύση διπλής ένωσης (σχέδιο Ατσεσον), με τον Μακάριο να αντιδρά και να επιδιώκει συμμαχία με τη Σ. Ενωση και την Αίγυπτο.
      ————
      αχ καημενοι ,,,,ψευτοδημοκρατες
      ΒΡΩΜΙΑΡΑΙΟΙ ….μια ζωη
    • ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...........GAYροι said

      Υστερα από την τραγωδία του ’74, ο Μακάριος εκμυστηρεύτηκε στο στενό του κύκλο ότι το μεγαλύτερο λάθος που είχε κάνει ως πρόεδρος της Κύπρου ήταν η εμμονή του στη διατήρηση της Εθνικής Φρουράς.
      ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 16/11/2007
      χαχαχαχαχα
    • Αφού γνωρίζουν μόνον αυτά πού τούς επιτρέπει ο ινστρούχτορας.
  • ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...........GAYροι said

    ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ………..GAYροι said
    Το σχόλιό σας θα ελεγχθεί πρώτα από συντονιστή.
    Μαρτίου 14, 2015 at 6:29 μμ
    καραδεξιοι …..οι ΑΚΕΛΙΚΟΙ
    χεχεχεχεχε…….ζοριζεστε καημενα
    —-
    οι Κύπριοι (Μακάριος και ΑΚΕΛ) μεθόδευσαν την απομάκρυνση της Μεραρχίας από την Κύπρο.
    προσωπική εμπειρία του Κύπριου κ. Σάββα Παύλου
    το 1965 περίπου, δύο μελη της ελληνικής μεραρχίας εδάρησαν ανηλεώς για ασήμαντη αφορμή και όλη η κοινότητα, όλες οι πολιτικές της αποχρώσεις, εκτός από μεμονωμένα άτομα, συσπειρωμένη επικροτούσε και συμφωνούσε για την «τιμωρία».
    Ήμουν κοντά, όταν τους επιτέθηκαν, και η ανἀμνηση της σκηνής εκδιπλώνει κάτι το τρομοκρατικό και το αποτρόπαιο. Αν συγχωρώ τον μεγάλο μου αδελφό, για διάφορες πολιτικές του θέσεις και επιλογές σήμερα, είναι γιατί τότε, μέσα σε μια φανατική συσπείρωση της κοινότητας απέναντι στους «ξένους», τόνισε ότι αυτός υποστηρίζει τα παιδιά της μεραρχίας που ήρθαν από την Ξάνθη και την Ήπειρο, για να υπερασπιστούν την Κύπρο, και εμείς τους συμπεριφερόμστε με ανεπίτρεπτο τρόπο.
    Τον επόμενο χρόνο, το κατηγορητήριο εναντίον της μεραρχίας είχε πάρει μορφή επιδημίας. Θυμάμαι τα απογεύματα, στο λεωφορείο της γραμμής Λευκωσία–Κοκκινοτριμιθιά, τη δράση του ημιέμμισθου ινσστρούχτορα του Α.Κ.Ε.Λ. που η συμπεριφορά του είχε πάρει προκαθορισμένες, τυποποιημένες διαγραφές. Επιβιβαζόταν στη στάση του Αγίου Δομετίου και ύστερα από μερικές συνηθισμένες κουβέντες για τον καιρό και τις εξελίξεις, σιωπούσε μέχρι το ανήφορο μπροστά από το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ. Μόλις φτάναμε εκεί, ξεκινούσε το κατηγορητήριο εναντίον της μεραρχίας, ανέφερε και σχολίαζε διάφορα γεγονότα που σχετίζονταν με αυτήν και συνέβησαν σε διάφορα χωριά της Κύπρου. Η φωνή του σιγά σιγά μεταβαλλόταν σε λαρυγγισμούς, με μόνιμη επωδό: Να φύγουν από την Κύπρο, Να φύγουν από την Κύπρο
    ΠΡΟΔΟΤΑΚΙΑ …αριστεροι ΑΚΕΛΙΚΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου