Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙ ΜΙΝΩΙΤΩΝ


Τα θέματα, τα σχετικά με το DNA έχουν απασχολήσει πιο πάνω, άλλους, ειδικότερους εμού. Αυτό λοιπόν, έχει κατά κάποιον τρόπο απαντηθεί και κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν ενδιαφέρει. Έλληνας είναι κι εκείνος, ο οποίος αισθάνεται έτσι. Δηλαδή αυτός, που έχει όλα τα χαρακτηριστικά, την αγωγή, την παιδεία, τα ήθη και τα έθιμα, τις συνήθειες του λαού μας και την ψυχοσύνθεση του Έλληνος γενικώς, ασχέτως απ’ το πόθεν προέρχεται. Διότι υπάρχουν συμπατριώτες μας, οι οποίοι προέρχονται από αλλοφύλους μεν, έχουν δε, αποκτήσει τα κοινά ψυχικά χαρακτηριστικά, αγαπούν την Ελλάδα, την Ιστορία της, τον λαό της και είναι πολλές φορές περισσότερο πατριώτες από άλλους δικούς μας, οι οποίοι διακατέχονται από έναν άκρατο και αδικαιολόγητο ανθελληνισμό, που δεν παρατηρείται σε κανένα μέρος του κόσμου κάτι παρεμφερές, από άλλους λαούς, δηλαδή άνθρωποι, να καταφέρονται κατά της ιδίας της πατρίδος των. Εδώ, ο μακαρίτης ο Άντονυ Κουήν είχε σχεδόν γίνει Έλληνας… Τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα;
Όσο για την μελέτη των διεθνών Πανεπιστημίων, η οποία αποδεικνύει, ό,τι αποδεικνύει σχετικώς με τον κρητομινωικό πολιτισμό, θα μου επιτραπεί, να έχω τις αντιρρήσεις μου, για τους εξής απλούς λόγους:
Πρώτ’ απ’ όλα οι Κρήτες της εποχής εκείνης, δεν έχουν αραβικά ή σημιτικά χαρακτηριστικά, διότι είναι ιβηρικής προελεύσεως. Άλλωστε και το πάθος τους για τις ταυρομαχίες, κάτι μας λέει. Δεύτερον, νέος Σαμπολιόν δεν έχει βρεθεί κι έτσι η Γραμμική Α’ δεν έχει ακόμη αναγνωσθεί, για να μας δώσει τις πληροφορίες, που θέλουμε. Τρίτον, η περιοχή της Μεσογείου και του Αιγαίου, όταν αυτή δεν είχε κατακλυσθεί από θάλασσα και ήταν δάσος, με τις τρεις μεγάλες λίμνες με το γλυκό νερό, κατοικείτο από Ίβηρες, οι οποίοι, όταν, λόγω του ότι έλειωσαν οι πάγοι, ανέβηκε η στάθμη του Ατλαντικού και διέβρωσε το κομμάτι ξηράς του Γιβραλτάρ, εισόρμησε δε με μανία στην λεκάνη, όπου θα υπήρξε ένα τρομακτικό τσουνάμι, που είναι αδύνατον να φαντασθούμε, οι άνθρωποι εκείνοι και ο πολιτισμός τους, εξηφανίσθησαν. Επέζησαν μόνον όσοι ζούσαν σε υψηλά όρη, τα οποία μετεβλήθησαν σε νήσους. Η Κρήτη υπήρξε ένα απ’ αυτά. Είναι λοιπόν τελείως αδύνατον, όλη η Μεσόγειος και το Αιγαίον να κατοικούντο από Ίβηρες και ειδικά η Κρήτη, σαν βουνό πια, να είχε αραβικής προελεύσεως ανθρώπους. Σημείωσε τώρα, ότι προσωπικά πιστεύω, ότι οι Κρήτες έχουν πολιτισμό παλαιότερο του αιγυπτιακού κι ότι υπήρχαν πολύ προ του Σαργκών Α’ (6.400 π. Χ. περίπου).
Αυτά τα οποία λέω, δύνανται να συνδυασθούν θαυμάσια και με την κιβωτό του Νώε, η οποία πιθανώς ανευρέθη στους πρόποδες του Αραράτ, από Αμερικανό Αρχαιολόγο το 1992, αν θυμάμαι καλά, ο οποίος, απ’ ό,τι γνωρίζω, μαζί με άλλον συνάδελφό του επιστήμονα, επίσης Αμερικανό, έχει προχωρήσει στις μέρες μας, σε λαμπρά αποτελέσματα κι έχει ήδη σχεδιασθεί το πλοίο με αρκετές λεπτομέρειες. Μόνον ένα τέτοιο τσουνάμι, θα μπορούσε να παρασύρει πλοίο διακοσίων περίπου μέτρων, τόσο βαθιά στην ξηρά. Δεν είναι δε, κατά την γνώμη μου, διόλου απίθανο, ο απόηχος όλης εκείνης της βιβλικής καταστροφής, να έφθασε μέχρις ημών, από τις αναμνήσεις των επιζησάντων και της Βίβλου.
Δεν αμφισβητώ την αξία πανεπιστημιακών ερευνών, αλλά η αρχαιολογία είναι κάτι σαν ένα παζλ, απ’ το οποίο λείπουν τεράστια κομμάτια και οι κρητικοί του μινωικού πολιτισμού, σε τίποτα δεν θυμίζουν με Άραβες. Άλλωστε κανένας μας δεν είναι αλάθητος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου