Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ


jean είπε...
Πώς τους είπε ο Χριστός; Προβατόσχημους λύκους; και να είναι αίτια η Εκκλησία για τον νέο ενδοελληνικό πόλεμο. Κούνια που τον κούναγε. Αυτές κι αν είναι διαστρεβλώσεις Γραφών
.

Αλήθεια πώς και ξεφύτρωσε ο αγαπητός βολεμένος σε ΑΕΙ κύριος τώρα και επιθυμεί να έχει λόγους προτρεπτικούς διχασμού. Για το Θεό_Χριστό και ο Ιούδας καί ο Πέτρος και ο Τελώνης και η Πόρνη και ο Ληστής την ίδια αξία έχουν με τον μεγαλύτερο πλούσιο, άρχοντα και ιεράρχη. Η Π.Δ. έχει την αξία προτύπωσης σήμερα ο κόσμος ζεί περίοδο χάριτος και όχι δικαστηρίου. Αυτό θα ακολουθήσει μετά μα θα είναι δικαστήριο Αγάπης. Θα κριθεί το ποσοστό αγάπης μας προς τον ελάχιστο πλησίον. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι αργότερα τάκαναν πλακάκια με τους Μήδους για να βγάλουν τα μάτια τους.
Όχι μονομέρειες στην κρίση των προγόνων σφαιρική παρατήρηση. Και κυρίως τα πράγματα στην εποχή τους το κάθε πράγμα να εξετάζεται με την οπτική της εποχής του.
Η μάχαιρα του Χριστού δεν είναι φονταμενταλιστικής τεχνοτροπίας. Εννοεί ότι και ακολούθησε: σφαγή των πιστών του. Όσοι έσφαξαν κατηγόρησαν και τα σχετικά στο Όνομά Του δεν είναι δικοί Του, δεν έδωσε τέτοιο παράδειγμα. Πατέρας έσφαξε κόρη και γιός μάνα. Οι δικοί Του μόνο από την μεταξύ τους αλλά και προς τους Άλλους αγάπη διακρίνονται.
Για το Χριστό πεθαίνεις δε σκοτώνεις. Δεν στο ζήτησε. Μόνο Αυτός έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου στα πλάσματά Του. Αυτός όρισε το θάνατο και από τότε Αυτός και τον κατέλυσε. Ποτέ και κανείς άνθρωπος δεν έχει δικαιοδοσία πάνω στον άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου